Chamaedorea, palmierul pitic usor de crescut si inmultit in apartament

Chamaedorea este un palmier de interior, care arata ca o replica in miniatura a palmierilor luxurianti. In conditii de apartament creste pana la 1,0–1,5 m. In zonele de origine ajunge pana la 3 metri.
Planta formeaza mai multe tulpini neramificate cu frunze penate, cu 21–40 foliole, colorate în verde intens.
Florile apar si în conditii de apartament la plantele mature, sunt galbene si grupate in inflorescente. Infloresc din primavara pana toamna si sunt urmate de bace mici, sferice care inchid semintele.
Chamaedorea in zonele de origine atinge si 3 metri. Sursa foto: Wikipedia
Nu este o planta pretentioasa, putand fi mentinuta 10-15 ani in conditii bune.
Prefera lumina difuza, razele puternice ale soarelui provocand arsuri pe frunze. Un mediu cu o atmosfera mai umeda prelungeste viata acestui palmier, de aceea sunt recomandate pulverizari periodice ale plantelor.
Cititi si ACTARA – cum se foloseste, ce insecte combate
Chamaedorea are pretentii reduse si in ceea ce priveste apa, pamantul udandu-se moderat.
In timpul vegetatiei intense se fac feritilizari foliare de doua ori pe luna pentru a favoriza dezvoltarea unui frunzis bogat.
Cititi si Cum se inmulteste Crotonul
Palmierul pitic se simte bine substrat acid, format dintr-un amestec de pamant de gradina, pamant de frunze, turba fibroasa acida, scoarta maruntita de conifere si muschi de padure.
La 2-3 ani se transplanteaza in ghivece mai mari, intr-un amestec proaspat.
Cititi si Cum se ingrijeste Pilea sau Planta de aluminiu
Iarna, temperatura nu trebuie sa scada sub 18 grade, perioada in care se reduc si udarile.
Se inmulteste prin seminte. Acestea germinaza la temperaturi ridicate, de 25-30 de grade, mentinute timp de cateva luni.
subscribe2]
V-ar putea interesa si:
Agave – infloreste o data la 30 de ani si apoi moare
Cordyline, eleganta in culori delicate
Oxalis deppei, trifoiul norocos cu 4 foi
Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE
www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos
Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.
Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.