Cercelusi plini de flori. Cum fortati Fuchsia sa infloreasca

cercelusi plini de flori

In magazine vedem mereu Cercelusi plini de flori, dar se intampla des ca dupa ce aducem planta acasa numarul de boboci si de flori sa fie tot mai mic pana cand nu mai are flori deloc. 

E un fenomen firesc pentru planta, care poate fi remediat cu usurinta, am sa va explic in randurile care urmeaza ce aveti de facut pentru ca Fuchsia sa infloreasca din nou. 

Cercelusi plini de flori
Cercelusi plini de flori

Ingrijirea florilor. Ca sa remediem problema trebuie sa intelegem mai intai de ce nu mai face flori. Cercelusii intotdeauna infloresc pe o noua crestere. Prin urmare,lipsa florilor este, in general, o indicatie ca planta trebuie taiata sau ciupita.(despre cum se fac ciupirile aveti informatii aici – https://ingrijireaflorilor.ro/ciupirea-plantelor-cand-cum-si-de-ce-se-face/#gsc.tab=0

Ciupirea va forta Cercelusul sa formeze noi ramuri. O dată ce apare o ramura noua, varfurile se indeparteaza pentru a incuraja inflorirea. Aici sta secretul, spun specialistii, Fuchsia ar trebui ciupita continuu pe tot parcursul verii, pentru a avea mereu Cercelusi plini de flori. Intr-o luna si jumatate de la ciupiri infloreste iar. 

Cititi si Cum scapati plantele de afide sau paduchi

Fara indepartarea varfurilor de crestere dupa ce florile se trec ramurile vechi devin tot mai mari si nu vor mai face noi boboci pentru ca Fuchsia nu infloreste pe lemn vechi. 

Daca Fuchia nu a mai inflorit de cativa ani, trebuie sa faceti taieri mai serioase. Scurtati ramurile pana la cel mai puternic nod. Noile cresteri care se vor forma din acel punct ar trebui sa fie purtatoare de flori. 

Cititi si Lantana, inmultirea prin butasi

In plus, plantele trebuie tinute la lumina multa, nu directa insa. Solul trebuie mentinut umed si sa fie unul bine drenat. Detalii despre ingrijirea generala a Cercelusului gasiti aici https://ingrijireaflorilor.ro/fuchsia-alegea-ideala-pentru-terase/#gsc.tab=0)

In timpul cresterilor active si infloririi hraniti Fuchsia la fiecare 2 saptamanai cu un ingrasamant pentru plante cu flori. 

Nu va lasati dezamagiti asadar daca Cercelusul ramane fara flori. Taiati cu incredere si in cateva saptamani va avea din nou boboci. Nicio planta nu refuza sa infloreasca daca are conditiile care ii trebuie. Are nevoie doar de atentie si de doua maini dibace. Si veti avea iar Cercelusi plini de flori.

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.