Celosia argentea cristata, frumoasa si deloc pretentioasa

Celosia argentea cristata este sora mai cunoscutei Celosia argentea plumosa despre care am scris aici. Se deosebeste de varietatea anterioara prin forma inflorescentei, turtita si sinuoasa, concrescuta latit, asemanator unei creste de cocos, de unde si denumirea populara. Infloreste mult, din iunie pana la mijlocul toamnei.

celosia

Nu este o planta pretentioasa, insa pentru a avea flori cat mai frumoase, este recomandat sa aveti in vedere cateva aspecte. Celosia prefera solurile fertile si permeabile, dar se adapteaza in orice tip de sol, de la cele bogate la cele sarace, chiar nisipoase, cu un pH mediu de 6,5 -– 7,5. Platati-o intr-un loc insorit, cu lumina multa.

In privinta udarii, trebuie avut grija la excesul de apa care poate duce la putrezirea radacinilor, mai ales daca solul nu se dreneaza usor. In peroadele caniculare ale verii udati planta in fiecare zi, de preferat dimineata.

celosia

Celosia are nevoie de fertilizare cu un produs solubil. Cautati produsele care stimuleaza inflorirea si coloritul puternic.
Celosia argentea cristata este o planta anuala de gradina care se inmulteste usor. Semanati semintele la inceputul primaverii, in sere sau alte spatii protejate. Acoperiti-le cu un strat de pamant de 1 cm grosime, udati bine si mentineti solul umed.

Semintele germineaza la o temperatura in jur de 22 de grade. Plantele rasar in aproximativ doua saptamani de la semanat. Mutarea plantelor in gradini se face la sfarsitul lunii mai, dupa ce a trecut pericolul brumelor si ingheturilor tarzii.

celosia

Celosia este o planta rezistenta la insecte si boli. Ocazional, este atacata de afide. Acestea pot fi combatute cu un insecticid pe care il gasiti in fitofarmacii.

 

V-ar putea interesa si:

Floarea de ceara (Hoya) pune conditii ca sa infloreasca

Frunze ingalbenite- cauze si remedii

Agave- infloreste o data la 30 de ani si moare


 

Views All Time
Views All Time
335
Views Today
Views Today
1
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.