Cele mai otravitoare flori din casa si din gradina (1)

Trebuie spus inca de la inceput ca florile la care ne referim in acest material sunt otravitoare doar daca sunt ingerate sau daca seva lor intra in contact cu pielea. In rest, simplul fapt ca le tineti in casa nu are niciun efect.

Datura innoxia contine alcaloizi, care au cauzat otravirea si moartea multor oameni si animale. Datura stramonium, este cunoscuta ca avand efecte halucinogene, da o stare de agitatie, temperatura mare, fiind consumata in special de toxicomani.

datura

Colocasia este o planta care contine alcaloizi foarte toxici, motiv pentru care se recomanda sa fie tinuta departe de copii.

colocasia
Dieffenbachia este originara din arealele tropicale si subtropicale din America si Africa. Este pe cat de frumoasa pe atat de otravitoare. Seva plantei este deosebit de toxică.

diefenbachia

Genul Nerium include circa 5 specii arbustive, originare din bazinul
mediteranean si Asia subtropicala. Dintre acestea cea mai cultivată ca plantă de interior este specia Nerium oleander, leandrul. Intreaga planta prezinta o seva toxica.

leandru

Ficusul contine o seva laptoasa in frunze si tulpina care este toxica. In contact cu ea, cei sensibili, vor simti mancarimi ale pielii sau vor stranuta in preajma plantei.

ficus
Brandusa de toamna (Colchicum autumnale) are un bulb care contine o seva foarte otravitoare. La fel si semintele. Ingestia florilor, de altfel foarte atragatoare prin coloritul lor, poate cauza grave intoxicatii, manifestate prin voma, hipotermie si paralizie respiratorie. In doze mari poate fi letala si pentru un om adult.

brandusa de toamna

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.

 

V-ar putea interesa si

Cum se ingrijeste Gutuiul japonez (Chenomeles japonica)

Cum combateti musculitele negre din jurul plantelor

Cum se ingrijeste Akebia sau Vita de ciocolata

10 plante usor de crescut pentru gradinarii incepatori


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.