Cele mai frumoase muscate rosii

muscate rosii

Aproape ca nu poti sa iti imaginezi o terasa cu flori fara un ghiveci cu muscate rosii. Sunt cele mai populare flori la ghiveci din Romania. Nu toate muscatele rosii sunt la fel, am adunat in materialul de aici cateva dintre cele mai spectaculoase specii. 

Muscatele Vodoo fac flori neobisnuite, de culoarea vinului rosu vin, cu o pata violet. Pentru cele mai bune rezultate, cresteti aceasta muscata in sol bine drenat, in plin soare. Infloreste din iunie pana in septembrie. Iarna trebuie tinuta la interior. 

balcoane insorite

Muscatele zonale sunt cele mai comune, au frunze rotunjite si inflorescente la capatul unor tulpini lungi. Ingrijirea florilor. Sunt perfecte pentru ferestre si in ghiveci pe terasa. Vara pot sta afara chiar in soare direct. Iubesc lumina si caldura, dar sunt rezistente si la frig. La 5 grade inca pot sta afara. 

Mai multe informatii aici Cum se taie muscata coresct ca sa infloreasca bogat

Muscate cu frunze ca iedera sunt muscate care tind sa se aplece. Sunt potrivite pentru a creste in cosuri suspendate sau jardiniere. Frunzele sunt adesea netede si stralucitoare. Paleta de culori a florilor este asemanatoare cu cea a muscatelor zonale. 

Muscate cu frunze pestrite. Dupa cum sugereaza si numele, muscatele acestea au frunze decorative, in mai multe nuante care variaza de la galben, auriu si verde inchis. 

Mai multe informatii aici Frunze galbene la muscata – cloroza

Muscatele stelate au aparut in anii ‘70 in Australia si de atunci au fost hibridate pentru a se crea varietati noi. Florile par delicate, dar sunt de rezistente, capabile sa faca fata soarelui arzator. 

muscate rosii

Muscate regale sunt plante cu flori mari, adesea cu model. Frunzele sunt de obicei dintate grosier si pot fi placut parfumate. Cand avem de-a face cu muscate rosii ele sunt de-a dreptul superbe. 

Muscatele parfumate (Pelargonium graveolens) cu frunze parfumate au frunzis care are arome  de trandafir, lamaie, tei, citrice, menta. Sunt plante cu frunzele diferite fata de muscatele clasice, inclusiv ca aspect. Ele se si pot consuma in diferite bauturi. Detalii aici Cea mai parfumata muscata – Indrusaim sau Pelargonium graveolens

VIDEO DESPRE MUSCATE ROSII

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.