Cele mai frumoase 10 plante curgatoare pentru jardiniere si ghivece suspendate

Cea mai populara dintre cele 10 plante curgatoare este fara doar si poate muscata. Vorbim despre Pelargonium peltatum, muscata curgatoare care infloreste din primavara pana toamna tarziu. Ingrijirea florilor. La fel ca toate muscatele, si cea curgatoare are nevoie de lumina multa, chiar soare direct. In rest nu e pretentioasa nici in privinta solului, nici a udarilor. Plantati-o intr-un substrat bogat in humus, fertil si cu pH neutru pentru o dezvoltare optima.

Cititi si https://ingrijireaflorilor.ro/muscata-stelata-culoarea-bronzului-pelargonium-vancouver/

Petuniile curgatoare se lupta si ele pentru primul loc. Sunt spectaculoase cand fac cascade de flori. E important sa indepartati florile uscate imediat ce s-au trecut pentru o inflorire de durata. La fel ca si muscatele sunt mari iubitoare de soare, iar culoarea florilor e cu atat mai intensa cu cat au lumina mai multa de la soare. Planta trebuie udata regulat, zilnic, pentru ca il lipsa unei cantitati suficiente de apa lastarii se inmoaie, frunzele se usuca, iar florile se vestejesc. In zilele caniculare se uda chiar si de doua ori pe zi.

petunia curgatoare

Cititi si https://ingrijireaflorilor.ro/tunderea-petuniilor-cand-si-cum-se-face/

Fuchsia cu lastarii pendenti este o minune pentru terase si balcoane. Toata vara si toata toamna va puteti bucura de flori daca ii acordati atentia si ingrijirea pe care o merita o astfel de planta. Lumina multa dar filtrata si udari constante, fertilizari periodice si o sa aveti o planta de toata frumusetea.

fuchsia

Cititi si https://ingrijireaflorilor.ro/fuchsia-alegea-ideala-pentru-terase/

Am lasat pe a patra pozitie o planta mai putin cunoscuta, e vorba despre menta curgatoare. Plantate intr-o jardiniera deasupra unui geam formeaza o perdea vegetala pentru ca planta poate ajunge pana la doi metri si jumatate. Prefera locurile cu soare mult sau cu semi-umbra. E foarte important sa fie udata cu regularitate si pentru asta e nevoie de un substrat bine drenat.

menta curgatoare

Cititi si https://ingrijireaflorilor.ro/cum-ingrijiti-menta-curgatoare-de-25-metri/

Lobelia creste frumos sub forma de tufa si e spectaculoasa in ghivece suspendate si in jardiniere, in combinatie cu alte plante. Creste frumos in locuri insorite sau cu umbra partiala. Foarte important ca substratul sa fie bine drenat, usor si mentinut reavan. Puteti pastra Lobelia mai multi ani daca peste iarna o tineti intr-un loc adapostit unde temperatura nu scade sub 5 grade.

lobelia

Cititi si https://ingrijireaflorilor.ro/lobelia-de-mare-efect-in-ghivecele-suspendate/

Million bells sau Calibrachoa isi merita pe deplin numele. Chiar par un milion de clopotei in ghivecele suspendate. Li se spune si mini-petunii datorita formei florilor si faptului ca se ingrijesc intr-un mod similar. Este o planta iubitoare de soare si de apa. E bine pentru ea daca o udati din abundenta dimineata devreme in perioadele toride. Si Million bells poate trai mai multi ani daca este protejat peste iarna de ger.

plante curgatoare

Cititi si https://ingrijireaflorilor.ro/un-milion-de-clopotei-calibrachoa/

Verbenele atrag fluturii si insectele benefice in gradina. Iubesc soarele si sunt sensibile la temperaturile scazute. Tot sensibile sunt si la lipsa apei, nu trebuie sa le lasati niciodata neudate pentru ca se usuca rapid, mai ales in perioadele cu temperaturi foarte ridicate. Verbena solicita soluri usoare, fertile si bine drenate.

balcoane insorite

Cititi si https://ingrijireaflorilor.ro/verbena-vedeta-in-gradinile-suspendate/

Begoniile curgatoare fac si ele cascade de flori. Vorbim in special de hibrizi cu flori mari si lastari pendenti. Begonia are tubercul si din aceasta cauza e foarte sensibila la excesul de umiditate care duce la putrezirea radacinilor. Desi este pretentioasa fata de lumina prefera semiumbra alternata cu cateva ore de soare direct dimineata. Planta are nevoie de substraturi usoare, bogate in humus, drenate bine, usor acide.

plante curgatoare

Cititi si https://ingrijireaflorilor.ro/begonia-tanais-clopotei-rosii-timp-de-doua-anotimpuri/

Pentru un loc cu lumina mai putina alegeti iedera. Arata foarte bine in ghivece suspendate. Tineti cont ca daca aveti un soi cu frunze panasate el va avea nevoie de ceva mai multa lumina decat cel cu frunze verzi, clasice, dar nu soare direct. Udati moderat dar constant vara si mai rar iarna, lasand substratul sa se usuce usor intre doua udari. Substratul in care plantati Iedera trebuie sa fie fertil, bine drenat, cu pH neutru.

balcoane fara soare

Cititi si https://ingrijireaflorilor.ro/cum-ingrijiti-iedera-cea-mai-cunoscuta-dintre-liane/

Tradescantia sau telegraful e intalnit-o intr-o mare varietate. Sunt plante cu frunze rosietice la culoare, bicolore sau cu model. Nu sunt pretentioase si infloresc si ele, chiar daca nu florile sunt punctul lor forte. Se uda cu regularitate in timpul verii. Nu au pretentii legate de tipul de sol, se adapteaza usor conditiilor oferite.

Cititi si https://ingrijireaflorilor.ro/telegraful-poate-trai-si-in-apa-fara-pamant/

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/


 

Trimite unui prieten :)

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.