Cel mai popular trandafir urcator: Golden Showers

Golden Showers este cel mai cunoscut trandafir urcator, multi spun ca este si cel mai frumos. Popularitatea si-a castigat-o gratie florilor sale mari, duble, de culoare galben- auriu, parfumate. Nu numai florile sunt viu colorate, ci si frunzele au un verde intens. Sezonul de inflorire este dintre cele mai lungi, din iunie pana la venirea inghetului. Un alt atu care il face cautat este rezistenta la ploaie.

Ideal ar fi sa plantati mai multi trandafiri Golden Showers impreuna. Ei vor imbraca suportul pe care il au la dispozitie si vor face cascade de flori. Pot fi plantati si in ghivece si jardiniere spatioase.

golden showers

Indiferent unde ii plantati, oferiti-le un loc insorit. Trandafirul este una dintre cele mai exigente plante in ceea ce priveste lumina. Insuficienta luminii duce la avortarea florilor si aparitia lastarilor orbi, fara flori. Pentru a incuraja cresterea, indepartati florile ofilite pana la prima ramificatie a tulpinii.

In verile secetoase Golden Showers se uda abundent, dar aveti grija ca apa sa nu ajunga pe frunze pentru ca se va crea efectul de lupa si se vor arde frunzele. Umiditatea din substrat trebuie sa fie moderata, dar constanta in timp ce umiditatea atmosferica trebuie mentinuta in jurul valorii de 80% la inceputul cresterii si ceva mai mica in timpul perioadei de inflorire.

golden showers

Trandafirii vor inflori mai frumos daca vor primi regulat suplimente nutritive. Hraniti planta cu ingrasamant organic mixt primavara si cu ingrasamant special pentru trandafiri vara. Pentru a le proteja radacinile in perioada iernii, se recomanda musuroirea lor.

sursa foto: www.southpacificroses.co.nz, www.pinterest.com, www.rose-gardening-made-easy.com,

V-ar putea interesa si:

Ciuptul, copilitul si bobocitul trandafirilor

Trandafirul de dulceata are un parfum fabulos

Echinopsis, cactusul cu flori mari si colorate


 

 

Trimite unui prieten :)

9 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.