Cel mai bun ingrasamant pentru Crinul pacii. Cand fertilizam 

ingrasamant crinul pacii

Crinul pacii are o crestere bogata si infloreste frumos, fiind una dintre cele mai indragite plante de la noi. Creste frumos in ciuda faptului ca tolereaza si conditii mai vitrege. Dar cel mai frumos creste atunci cand are parte de lumina si de o hranire buna, de aceea e important sa stim care e cel mai bun ingrasamant pentru Crinul pacii. 

Se pune accent mare pe faptul ca Spathiphyllum poate supravietui si in locuri cu lumina slaba. E adevarat, dar o crestere cu adevarat spectaculoasa va avea intr-un loc bine lumina, unde soarele nu bate direct. 

flori energie pozitiva

Ingrijirea florilor. Problema fertilizarii e ignorata deseori cand vorbim de Crinul pacii. Chiar daca planta are pretentii putine, e important sa primeasca nutrientii de Cel mai bun moment pentru a aplica ingrasamantul este primavara, atunci cand planta porneste in vegetatie dupa repaus si incepe sa produca flori. care are nevoie mai ales pentru a inflori. 

Documentare suplimentara Cum se ingrijeste Spathiphyllum (Crinul pacii)

De la inceput trebuie mentionat faptul ca fertilizarea nu trebuie facuta la fel de des ca in cazul majoritatii plantelor. O data pe luna e suficient, dar daca folositi ingrasaminte mai des, atunci e nevoie sa diluati mai mult. 

Evitati supraalimentarea deoarece prea mult fertilizant poate crea pete pe frunze. La fel, daca spata florii (partea alba, care seamana cu o petala) are nuante verzi probabil ati pus prea mult fertilizant (atentie ca florile devin verzi la maturitate, inainte sa se ofileasca. De efectele suprafertilizarii care inverzesc florile vorbim atunci cand acestea abia s-au deschis). 

Cititi si Ce plantam langa trandafiri. Plantele companion

Care este cel mai bun ingrasamant pentru Crinul pacii? 

Cand vine vorba de fertilizarea unui Spathiphyllum orice ingrasamant de buna calitate, solubil in apa, pentru plante de apartament este bun. Cautati un produs cu un raport echilibrat NPK, cum ar fi 20-20-20, diluat la jumatate sau chiar la un sfert daca faceti fertilizari la 2 saptamani.

Asigurati-va ca udati dupa ce ati hranit planta pentru a distribui ingrasamantul uniform in jurul radacinilor. Nu aplicati niciodata ingrasamantul pe solul uscat pentru ca se pot arde radacinile. Cititi aici Reguli de baza pentru fertilizarea plantelor

VIDEO DESPRE SPATHIPHYLLUM

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.