Cum alegem cel mai bun ghiveci pentru orhidee

ghiveci pentru orhidee

Cum alegem cel mai bun ghiveci pentru orhidee. Orhideele Phalenopsis au o particularitate : ele fac fotosinteza si cu ajutorul radacinilor pentru ca in mediul lor natural traiesc pe scoarta copacilor iar radacinile le ajuta sa se prinda de scoarta copacilor.

Asta inseamna ca drenajul este unul foarte bun, iar apa nu ramane niciodata la nivelul radacinilor. De asemenea, aerul circula cu usurinta la nivelul intregii plante.

ghiveci pentru orhidee

Ingrijirea florilor. Toate aceste cerinte va trebui sa le respectam noi acasa pentru a-i fi cat mai bine plantei. De aceea un ghiveci pentru orhidee adecvat joaca un rol atat de important: sa lase lumina sa patrunda, sa aiba un bun drenaj si o buna aeratie. Specialistii au creat recipiente speciale pentru orhidee, in fapt sunt doua ghivece care se baga unul intr-altul, avand un opritor astfel incat sa nu balteasca apa si sa se asigure ventilatia radacinilor.

Citeste si Cum se ingrijeste orhideea dupa inflorire

Cele mai folosite ghivece sunt cele din plastic transparent, disponibile in mai multe marimi. Prin ele se vad radacinile si este mai usor de inspectat planta. Au toate avantajele cu exceptia faptului ca pot deveni instabile in cazul in care planta este prea inalta.

Citeste si Cum salvezi o orhidee cu radacini putrezite

Daca nu aveti un ghiveci pentru orhidee special puteti adapta unul. Vorbim de cele asemenetoare cu paharele din plastic. Asigurati-va ca ventilatia este buna prin gaurirea atat a fundului vasului cat si a peretilor.

Citeste si Cum ingrijiti orhideea curgatoare – Dendrobium aphyllum

Radacinile orhideelor Phalenopsis nu vor adera niciodata la peretii unui ghiveci din plastic. Acest lucru se intampla insa in cazul ghivecelor din ceramica. Iar daca este ceramica nelacuita va trebui sa spargeti ghiveciul atunci cand mutati orhideea pentru a nu-i rupe radacinile.

Daca vreti ca radacinile sa nu se vada puteti apela la o masca de ghiveci, speciala pentru orhidee. Le gasiti in florarii si magazine, sunt foarte colorate.

Citeste si Orhideele atacate de paduchi – tratamente bio si chimice

Ce trebuie sa stiti daca apelati la o masca de ghiveci pentru orhidee. Din moment ce lumina nu mai patrunde la radacini, planta va incerca sa  suplineasca acest lucru prin dezvoltarea radacinilor de la suprafata. Ele vor creste mai mult decat daca ati fi tinut planta in ghiveci transparent. Nu le inlaturati, ele ajuta planta sa se hraneasca.

Daca orhideea este plantata intr-un ghiveci special pentru orhidee care are fundul bombat astfel incat sa nu stagneze apa la nivelul radacinilor este foarte bine. Atentie mare insa daca este doar un pahar gaurit. Acordati o atentie mai mare udarilor pentru ca apa care se scurge nu trebuie sa ramana pe fundul portghiveciului.

 

VIDEO

Ne gasiti si pe:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

INSTAGRAM https://www.instagram.com/ingrijireaflorilor/

TWITTER: https://twitter.com/florilemele

Toate informatiile despre flori sunt pe www.ingrijireaflorilor.ro

 


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.