Ce trebuie sa stiti cand cumparati Tuia. Thuja occidentalis si Thuja orientalis

Thuja occidentalis (Tuia) atinge la maturitate o inaltime de 20 metri. Coroana are forma conica, frunzele sunt verzi, cu solzi pe mai multe randuri. Iarna, frunzisul ramane verde, iar culoarea frunzelor nu se schimba, ceea ce il face un candidat ideal pentru gardurile vii.
Ingrijirea florilor. Este o planta longeviva, care nu este greu de crescut. Prefera locurile cu semiumbra, dar poate fi crescut si in soare direct. Solut trebuie sa fie bogat in lut si bine afanat. Accepta si un sol calcaros. Rezista mai bine la ger decat la canicula.
Cititi si Cum se ingrijeste Yucca de gradina (Yucca filamentosa)
Atentie mare la udari. La Tuia, pamantul nu trebuie sa se ususce niciodata complet o perioada mai mare de timp. Pentru a evita acest lucru, in perioadele secetoase, este indicat sa se adauge in jurul trunchiului un strat de mulci.
Thuja occidentalis se inmulteste prin butasi si seminte. Inmultirea prin butasi se face toamna. Daca vreti sa-l inmultiti prin seminte, adunati comurile toamna. Semintele de Tuia se depoziteaza cateva luni, dupa care se planteaza in luna mai.
Pe langa plantarea in grup, Thuja occidentalis poate fi crescut si izolat, direct in gradina sau intr-un ghiveci mai mare. Este foarte rezistent si la poluare, praf si fum.
Cititi si Totul despre taierea Clematitelor
Thuja orientalis o recunoasteti dupa conurile verzi-albastrui, brumate, rotunde, cu prelungiri ca niste mici cornite. Are o crestere mult mai lenta, la maturitate ajungand pana la 13 m.
Prefera locurile insorite si solurile medii, dar vegeteaza si in solurile sarace. Suporta bine atat canicula ca si gerul.
Iarna, frunzele capata culoarea bruna, care se schimba odata cu venirea primaverii.
La fel ca si Thuja occidentalis, se inmulteste prin butasi si seminte. Butasii trebuie sa aiba cel putin un an si se preleveaza cu calcai. Se planteaza toamna. Daca vreti sa-l inmultiti prin seminte, adunati conurile toamna si semanati-le in mai. Semintele de Tuia se inmoaie in apa cu o zi inainte de a fi plantate.
V-ar putea interesa si:
Taiati corect Liliacul si va face cascade de flori
Liliacul transilvan, mai putin cunoscut, dar mai spectaculos decat cel clasic
Iasomia, parfum ametitor de vara
Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE
www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos
Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.
Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.
https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/