Ce folosim: ingrasaminte lichide sau ingrasaminte solide

Orice planta crescuta in ghiveci are nevoie de ingrasaminte suplimentare pentru o dezvoltare armonioasa. Acestea pot fi aplicate la nivelul substratului sau pe frunze. Cand apelati la un supliment nutritiv alegeti unul potrivit pentru planta pe care vreti sa o hraniti – ele pot fi lichide sau solide. Ingrijirea florilor trebuie sa tina seama de anumite reguli dupa care se aplica ingrasamintele. Am scris despre ele aici.

Fertilizantii lichizi sunt obtinuti din ingrasaminte solubile si sunt distribuiti de cele mai multe ori prin sistemul de udare.

trandafir

Avantajul mare este ca, distribuite in acest fel, ingrasamintele nu intra in contact cu substratul, iar acesta isi pastreaza pH-ul si concentratia de saruri.

Dezavantajul il constituie faptul ca folosirea e conditionata de temperatura aerului. La temperaturi de peste 25 de grade, absorbtia se reduce. Si vantul are o influenta negativa, el face ca ingrasamintele sa fie distribuite neuniform.

leandru

Fertilizantii solizi cu dizolvare lenta ii gasiti in magazinele de specialitate sub forma de granule. Ele se incorporeaza in substrat.

Printre avantajele folosirii lor se numara reducerea concentratiei de saruri in substrat si cresterea eficientei utilizarii elementelor nutritive. Odata aplicate, asigura o nutritie pentru o perioada mare, de la 4 luni la un an si 4 luni.

violeta

Dezavantajele sunt legate de oscilatiile de temperatura. Temperaturile ridicate determina o accelerare a eliberarii elementelor. Pentru a evita arderea radacinilor se fac analize periodic.

Plantele au cerinte diferite in ceea ce priveste fertilizarea. De aceea e necesar sa va informati in ceea ce priveste necesitatile lor si sa adaptati sistemul de fertilizare in functie de nevoile speciei, varsta plantelor, sezon si substratul folosit.

 

V-ar putea interesa si: 

Ce trebuie sa stiti despre butasi

Orhideea albastra- una dintre cele mai mari pacaleli

Ce plante sa cresteti ca sa aveti noroc

Divizarea tufei – cand si cum se realizeaza corect


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.