Ce faceti cu Craciunita primavara

Craciunita (Poinsettia, Steaua Craciunului) este considerata o planta sezoniera. La sediile corporatiilor si in multe locuri unde este expusa pentru decor ea se arunca dupa ce perioada sarbatorilor a trecut pentru ca incepe sa cheleasca si devine inestetica. Daca nu va indurati sa faceti acest lucru, cu manevre atente, o puteti pastra si determina sa infloreasca si in anii urmatori.

Ingrijirea florilor. Dupa ce perioada de inflorire a trecut, asta insemnand luna februarie sau chiar martie, in functie de temperatura la care a stat planta, Craciunita trebuie sa intre in repaus. Veti vedea ca frunzele se rasucesc si incep sa cada, iar bracteele isi pierd culoarea rosie. Reduceti udarile treptat si tineti planta intr-un loc cu temperaturi scazute, in jur de 12 grade. Daca nu indepliniti concomitent aceste cerinte, planta moare. Ea nu va rezista la temperaturi ridicate, dar fara udari. Taiati lastarii la 5- 6 noduri. Perioada de odihna pentru ea este de aproximativ doua luni.

Pentru a repune plantele in vegetatie incepeti sa udati din nou moderat, apoi cresteti cantitatea de apa.

La inceputul verii se transplanteaza in vase mai mari. Dintre lastarii aparuti se pastreaza 4-5 mai vigurosi, care vor asigura cresterile in continuare, restul se elimina.

Craciunita este prin excelenta o planta de zi scurta. Asta inseamna ca nu va inflori iar bracteele nu se vor colora in rosu daca nu au parte de o cantitate suficienta de intuneric. In sere, producatorii au metode specifice prin care forteaza plantele se infloreasca intr-o anumita perioada.

Acasa putem face si noi acest lucru daca asiguram plantei necesarul de intuneric.

Incepand din luna octombrie sau chiar de la sfarsitul lui septembrie, timp de doua luni, adica chiar in perioada sarbatorilor de Craciun, acoperiti planta complet, timp de 14 ore zilnic. In acest fel ea va beneficia numai de 10 ore de lumina. Puteti face acest lucru folosind o punga de hartie prin care nu trece lumina sau o galeata. Coreati totul cu scaderea temperaturii, in jur de 18 grade.

Dupa ce scopul nostru a fost atins iar bracteele s-au colorat ingrijiti planta in mod obisnuit.

V-ar putea interesa si:

Poinsettia (Steaua Craciunului) infloreste la temperaturi mici

Ce fel de substrat se foloseste pentru butasi

Cum infuenteaza frigul si caldura culoarea florilor


 

Cum se curata frunzele de Ficus cu bere sau lapte

Views All Time
Views All Time
473
Views Today
Views Today
3
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.