Ce facem iarna cu Violeta africana (Saintpaulia)

Asa cum ii spune si denumirea populara, Violeta africana sau Saintpaulia este o planta de clima calda. Prin urmare va trebui sa ii asiguram si noi conditiile necesare mai ales in ceea ce priveste temperatura pe durata iernii.
In mod obisnuit, Violetele se cresc in tara noastra ca plante de apartament, rar sunt scoase afara mai ales din cauza faptului ca nu suporta soarele direct iar frunzele pubescente se curata greu de praf.
Daca totusi ati tinut Saintpaulia afara trebuie sa o aduceti in casa imediat ce temperaturile incep sa scada. Planta are frunzele foarte suculente si orice inghet ii poate fi faltal. Ea nu rezista la temperaturi mai mici de 12 grade. Tineti cont ca noaptea temperaturile scad cu cateva grade fata de cele din timpul zilei, nu va ghidati doar dupa minimele zilei.
Violetele au si ele nevoie de odihna intre valurile de inflorire din primavara si din toamna. Nu sunt plante care intra in repaus profund, la fel ca in cazul Gloxiniei, de exemplu. Repausul lor este unul relativ si are scopul de a stimula inflorirea in primavara.
Cititi si Cum ingrijiti Gloxinia tigrina, una dintre cele mai interesante flori
Ingrijirea florilor. In perioada de repaus dintre valurile de inflorire udarile se fac mai rar. Temperatura este un factor important, ea permite plantei sa intre in aceasta stare in care practic se odihneste si in care procesele sunt diminuate. Cum spuneam si anterior nu lasati Violeta in locuri unde valorile din termometre sunt mai mici de 12 grade.
Ritmul udarilor sa rareste fata de perioada de inflorire, dar dat fiind ca repausul este unul relativ nu lasati pamantul sa se usuce foarte mult intre udari. Apa se toarna in farfuria ghiveciului, la fel ca de obicei. E important sa mentineti si o umiditate atmosferica ridicata in jurul plantei. Puteti obtine acest efect daca tineti un vas cu apa.
Inca un aspect important de care trebuie sa tineti cont este ca Saintpaulia ierneaza la lumina. Puteti amplasa ghiveciul pe un balcon inchis, un pervaz sau casa scarii, important este sa nu fie in apropierea unei surse de caldura.
Cititi si
De ce e interzisa fertilizarea iarna. Repausul vegetativ
Cum ingrijim Muscata curgatoare iarna
Plante-gardian: alunga afidele, viermii din sol sau melcii
Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE
www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos
Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.
Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.
https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/