Ce facem cu Lantana iarna. Pregatirea de toamna

In ciuda faptului ca infloreste atat de mult si atat de frumos, Lantana nu necesita ingrijire speciala, mai ales pe timpul verii. Ce facem cu Lantana iarna este ceva mai problematic pentru ca este o planta care nu rezista frigului din Romania.
Odata cu scaderea temperaturii, ghivecele cu Lantana se muta in interior, important este ca acest lucru sa se faca pana la primul inghet.

Momentul intrarii in repaus este precedat de mai multe etape, care incep cu oprirea fertilizarii la inceput de toamna. Cel putin 6 saptamani trebuie sa treaca din momentul in care nu mai aplicati ingrasaminte pana cand plantele intra in repaus.
Cititi si Ingrijirea trandafirilor toamna
Ingrijirea florilor. Lantana iarna trebuie sa stea la lumina, dar nu de intensitate mare, in spatii cu temperaturi scazute, dar pozitive. Pentru ca planta nu isi pierde frunzele in perioada de iarna, ghiveciul cu Lantana trebuie rotit periodic, astfel incat si frunzele si lastarii din spate sa aiba parte de lumina.
Cititi si Tunderea petuniilor – cand si cum se face
Primavara cand temperaturile nu mai scad sub 12 grade, puteti incepe sa intensificati ritmul udarilor, mariti cantitatea de lumina pe care o primeste planta si incepeti sa o reobisnuiti cu aerul de afara. Cand pericolul de bruma tarzie a trecut, ghivecele pot tamane pe terase sau in curti.
Cititi si Dendrobium, o orhidee care se bate cu Phalenopsis la popularitate
Pe masura ce vremea se incalzeste, si Lantana isi reia cresterile.
Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE
www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos