Ce facem cu gladiolele toamna si iarna

gladiolele toamna

Gladiola este o planta care nu rezista la frig, motiv pentru care toamna tuberobulbii se scot din pamant si se pastreaza peste iarna in locuri adapostite  la temperaturi scazute, dar pozitive in jur de 10 grade. Ele se comporta ca si Gloxiniile de exemplu, de aceea gladiolele toamna tarziu si iarna au nevoie de un repaus profund.

Ingrijirea florilor. In cazul gladiolelor, dupa ce florile s-au trecut si ati taiat tija, planta isi continua vegetatia pana toamna. Uneori infloreste chiar si in octombrie, daca este plantata mai tarziu. Trebuie sa stiti ca galdiolele fac un singur rand de flori, adica o daca ce florile de pe tija s-au uscat nu mai apare alta tija.  

Cititi si Gloxinia are nevoie de repaus profund iarna

In acest caz scurtati partea aeriana pana la 5–6 cm si ingrijiti in continuare planta pentru ca ea va acumula substante hranitoare necesare infloririi din anul urmator. Cand frunzele incep sa se ingalbeneasca si temperaturile afara incep sa scada, tuberobulbii se scot din pamant. Dupa aceea se curata si neaparat trebuie zvantati.

De aceea e recomandat ca tuberobulbii sa fie scosi din pamant atunci cand afara e soare si vreme buna. In ceea ce priveste solul, e de preferat sa nu fie prea ud atunci cand sapati pentru a scoate cormii pentru a favoriza zvantarea cat mai rapida. Daca ei nu sunt complet uscati atunci cand se introduc in spatiile de iernat riscati sa mucegaiasca si sa pierdeti plantele.

Cititi si Oxalis – ce facem cu plantele toamna si iarna

Dupa ce s-au zvantat, se depoziteaza peste iarna in ladite de lemn sau carton sau in pungi de hartie.

Important este ca temperatura la care sunt pastrati sa fie constanta in perioada de repaus total si de asemenea spatiul sa fie bine aerisit pentru a nu favoriza dezvoltarea ciupercilor parazite.

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material despre Ce facem cu Galdiolele toamna si iarna si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

 

V-ar putea interesa si

De ce cad bobocii de Hibiscus (Trandafir japonez)

Iarba grasa (Sedum spectabile) – ingrijirea si inmultirea

Ficus – de ce se ingalbenesc, se usuca si cad frunzele


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.