Ce facem cu Begoniile toamna si iarna

begoniile toamna

In functie de categoria din care fac parte, Begoniile toamna si iarna trebuie tratate diferit.  

Ingrijirea florilor. Begoniile cu tubercul au nevoie de repaus profund iarna, la fel ca si Canna, gladiolele  sau daliile. Toate au nevoie de succesiunea de temperaturi rece–cald pentru a inflori. In plus, nu rezista la frigul din timpul iernii, motiv pentru care trebuie sa ierneze la temperaturi pozitive. In fiecare toamna tuberculii lor trebuie scosi din pamant, depozitati in locuri inchise si replantarti primavara.

Cititi si VIDEO: Nu aruncati Begonia tuberhybrida daca i-au cazut frunzele

Begonia tuberhybrida este foarte sensibilă la frig. Temperaturile mai mici de 10 grade duc la ingalbenirea frunzelor si caderea florilor. Ingalbenirea si ofilirea frunzelor sunt deci normale odata cu venirea toamnei. Cand temperaturile scad constant pana la 6 grade, taiati tulpinile cu frunze pana la aproximativ 5 centimetri.

Scoateti tuberculii din ghivece si curatati-i de pamant. Cand s-au zvantat puneti-i in locul in care vor ierna in pungi de hartie gaurite sau cutii de carton cu talas sau turba fibroasa. Spatiul trebuie sa fie racoros, dar cu temperaturi pozitive – in jur de 8 grade.

Cititi si Begonia cu cele mai frumoase frunze

Begonii decorative prin frunze intra in repaus relativ iarna, nu total. Ghivecele se muta intr-un loc unde temperatura este in jur de 18 grade si se uda rar. Begoniile din aceasta categorie vor ierna la lumina, intr-un loc foarte bine aerisit, dar unde nu este curent.

In cazul Begoniilor anuale, ele raman in gradina pana toamna tarziu. Venirea frigului si a ploilor sunt factori care determina incheierea ciclului biologic in cazul lor.

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material despre Ce facem cu Begoniile toamna si iarna si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

 

Cititi si

Clasificarea plantelor in functie de lumina

De ce e interzisa fertilizarea iarna. Repausul vegetativ

Tunderea petuniilor – cand si cum se face


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.