Ce facem cu Amaryllis dupa ce se trec florile

Amaryllis dupa ce se trec florile

Ingrijirea la Amaryllis dupa ce se trec florile este esentiala pentru infloririle ulterioare. La fel ca si la crin, si Amaryllisul trebuie sa primeasca substante hranitoare, inclusiv dupa ce nu mai are flori. 

Crinul de camera este o planta bulboasa, dar bulbul nu este radacina, este de fapt o tulpina subterana in care sunt depozitate substantele de rezerva de care aceasta are nevoie. La Amaryllis, bulbul este mare, tunicat, iar din el cresc direct tije lungi cu flori in forma de palnie. Dintr-un bulb pot iesi una, doua sau trei tije. Pe acestea, in varf, se prind doua pana la sase flori. 

amaryllis inflorit

Ingrijirea florilor. Taiati tija dupa ce florile se trec pentru a permite urmatorului rand de flori sa apara si sa se deschida. Nici dupa ce se trece ultima tija cu flori nu intrerupeti ingrijirea. Taiati-o, dar pastrati frunzele lungi. Udati normal si administrati o doza de fertilizant. 

Ingrijirea la Amaryllis dupa ce se trec florile

In felul acesta frunzele vor hrani in continuare bulbul. Acesta va inmagazina substantele nutritive de care are nevoie pentru a inflori anul viitor. De aceea e important ca acestea sa nu fie taiate imediat, chiar daca planta nu mai face flori. 

Frunzele se vor ingalbeni treptat dupa acest moment. Cand s-au ingalbenit, s-au inmuliat sau s-au uscat in proportie de peste 70% se taie.

Documentare suplimentara

Cum se inmulteste Amaryllisul

De ce nu infloreste Amaryllisul

E momentul in care bulbii intra in repaus dupa ce au acumulat suficiente substanta hranitoare. Pentru o noua reinflorire planta are nevoie de repaus pentru doua sau trei luni pe an. De obicei aceasta perioada este iarna, astfel incat florile sa apara primavara. Puteti insa sa dirijati repausul si in alta perioada din an. 

In timpul repausului bulbii raman in ghivecele in care sunt plantati, la temperaturi mai scazute de 10–12 garde, fara sa fie udati sau fertilizati. Primavara, bulbii se transplanteaza in substrat proaspat si se reiau udarile, la inceput mai rar si apoi mai des. Tijele florale pot aparea uneori inaintea frunzelor sau in acelasi timp cu ele.

Cititi si Hoya tricolor (Hoya Krimson Queen) – cum se ingrijeste

VIDEO DESPRE AMARYLLIS

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.