Ce este perlitul si cum ajuta florile

S-a intamplat adesea ca atunci cand ati cumparat un ghiveci cu flori de la producator sau de la florarie, in pamant sa vedeti granule albe, cu forme neregulate. E vorba despre perlit. Perlitul este un produs utilizat in agricultura care ajuta la mentinerea umiditatii in sol. Se poate folosi atat in gradina cat si amestecat cu pamantul din ghivece si jardiniere.

Ingrijirea florilor. Aportul sau pentru plante vine pe loua laturi: pe de o parte retine apa si ajuta la mentinerea unei umiditati mai mari in sol, pe de alta parte prin consistenta sa ajuta la aerisirea solului, dand aspectul de substrat afanat.  

Perlitul este o materie inerta. El in sine nu are nicio valoare nutritiva pentru plante, fiind de fapt o roca vulcanica prelucrata de specialisti.

Cele mai importante componente chimice ale perlitului sunt: dioxidul de siliciu, oxidul de aluminiu si oxidul de fier.

Perlitul este un produs ecologic si de aceea e recomandat in agricultura bio. El absoare pana la 40% din apa care ajunge in sol in zona in care se afla. Datorita structurii sale cu porozitate mare, o inmagazineaza si o elibereaza ulterior treptat, in functie de necesarul plantei.

Este indicat sa amestecati perlit cu turba in proportii 50-50 atunci cand puneti butasi la inradacinat. Va ajuta lastarii sa nu se deshidrateze. De asemenea, la plantarea florilor, arbustilor, trandafirilor, dar si pomilor e indicat sa amestecati pana la 30 % perlit in sol.

Cand mutati rasadurile din casa sau din sera in gradina puneti pe fundul gropii putin perlit. Va ajuta la o prindere mai buna a plantei.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe Facebook. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.

 

V-ar putea interesa si: 

Cum se ingrijeste Agapanthus (Crinul african sau Floarea dragostei)

Salvia inlocuieste cu succes Muscata. Cum se ingrijeste

Dendrobium, o orhidee care se bate cu Phalenopsis la popularitate

 

Ce este pH-ul si cum sa-l modificam

 


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.