Ce e interzis sa faci daca ai muscate 

Frunze galbene la muscata - cloroza

Pamantul, apa si lumina pot omori rapid muscata daca nu sunt cele potrivite pentru planta. Am trecut in articol 4 dintre lucrurile pe care e interzis sa faci daca ai muscate. 

Nu folositi pamant prea acid – Ce e interzis sa faci daca ai muscate

pH-ul ideal pentru cultivarea muscatelor zonale este intre 6,0 si 6,5. Daca valoarea e mai mica de 6 incep sa apara problemele. Muscatele zonale plantate intr-un sol cu pH scazut pot prezenta simptome de toxicitate a fierului si manganului, inclusiv cloroza marginala. 

Ce simptome apar cand pH-ul substratului este prea scazut

  • Pete maronii pe frunze, in special spre marginea exterioara
  • Cloroza frunzelor sau ingalbenirea in jurul marginilor
  • Curbarea in sus a frunzelor la unele soiuri, frunza devine asemanatoare cu o cupa
  • Se opreste cresterea
Cum se manifesta pe frunze efectele unui pH prea mic . sursa foto – canr.msu.edu

Daca pH-ul este doar putin mai scazut decat cel recomandat folositi un ingrasamant mai alcalin. Specialistii de la Universitatea din Michigan recomanda 15-0-15 sau 14-2-14. 

Mai multe informatii despre muscate aici Caderea frunzelor la muscata. Cauze si remedii

Nu tineti muscata la intuneric – Ce e interzis sa faci daca ai muscate

Ingrijirea florilor. Muscata face parte din categoria speciilor heliofile, adica acele plante care au nevoie de lumina multa pentru crestere si inflorire.  

Muscata are nevoie de spatii luminoase ca sa infloreasca si suporta bine soarele direct. Calitatea florilor este, de asemenea, superioara in conditii de zi lunga. 

Intensitatea luminii influenteaza direct fotosinteza, iar scaderea acesteia determina stagnarea proceselor de crestere si inflorire a plantei.   Daca planta nu are cel putin 6 ore de lumina pe zi lastarii se alungesc si nu mai infloreste, iar in final devin prea slabi ca sa se mai sustina. 

Nu udati muscata in farfurie – Ce e interzis sa faci daca ai muscate

Muscata se uda de sus, prin turnarea apei direct in ghiveci. Nu udati muscata in farfurioara, adica de jos in sus. Apa statuta favorizeaza aparitia mai multor boli si poate duce la putrezirea radacinilor. De aceea este absolut necesar ca dupa ce apa s-a scurs din ghiveci sa goliti farfurioara

Mai multe informatii despre muscate aici Bobocii de muscata se usuca inainte sa infloreasca. Cauze si remedii

Folositi intotdeauna un vas care are un drenaj bun. Asigurati-va ca gaurile de scurgere nu sunt astupate cu pamant.

Apa trebuie distribuita in mod egal pe suprafata pamantului. Nu o faceti dintr-odata, ci in doua sau chiar trei reprize, daca ghiveciul este mai mare. 

Calitatea apei pe care o folositi este foarte importanta. Asa cum deja stiti, cea mai buna este apa de ploaie, dar cum nu e totdeauna la indemana, cel mai des suntem obligati sa folosim apa de la robinet. Doua aspecte trebuie sa aveti in vedere in acest caz.

Unu: e absolut necesar sa lasati cel putin 24 de ore vasul cu apa descoperit inainte sa o folositi pentru a se elimina clorul si alti dezintectanti. 

Doi: nu udati niciodata planta cu apa rece pentru ca riscati sa o omorati mai ales in zilele caniculare. Apa trebuie sa aiba aceeasi temperatura ca mediul ambiant.

Mai multe informatii despre muscate aici Cele mai frumoase muscate rosii

Nici apa filtrata nu este forte buna pentru ca e lipsita de minerale de care planta are nevoie.

Nu pulverizati cu apa frunzele muscatei

Niciodata nu pulverizati muscata si nici nu o udati pe frunze pentru ca se pateaza. Nici petalele florilor nu trebuie udate niciodata pentru ca pot putrezi daca apa ramane mult timp pe ele. Muscata face parte din categoria plantelor care nu suporta umezeala.

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.