Cate seminte se pun la germinat intr-un ghiveci

florile pentru gradina

Toate plicurile cu seminte care se gasesc pe piata au inscriptionat pe ele gramajul. Este un indicator foarte important. In functie de el se stabileste norma de semanat – adica ce cantitate de seminte se seamana pe o anumita suprafata.

Numarul semintelor se stabieste in functie de marimea si greutatea lor. In cazul celor foarte mici cantitatea este mai mare, urmand ca ea sa scada pe masura ce avea de-a face cu seminte mai mari.

Astfel, pentru semintele foarte mici cum sunt cele de Petunie sau mici, cum sunt cele de Antirrhinum, norma de semanat este de 4–6 g/mp. Reducand proportiile, puteti stabili cantitatea pentru un ghiveci sau o ladita.

Pentru Lavanda si Craite norma de semanat este de 5 g/mp, iar pentru amestecul de flori japoneze de camp sunt necesare 3-5 g/mp.

Pentru semintele mijlocii cum sunt cele de Garofite sau Phlox norma de semanat este 15–20 g/mp.

Pentru semintele mari precum cele de Galbenele norma de semanat este de 30–40 g/mp.

Ingrijirea florilor. Daca stiti cateva valori din fiecare grupa e usor apoi, prin analogie, sa va dati seama cam cate seminte ar trebui sa puneti pe un metru patrat. E important sa tineti cont de acest aspect pentru ca, daca puneti prea multe seminte intr-un loc foarte mic plantulele vor avea de suferit.

Ele vor fi intr-o permanenta competitie pentru apa si hrana, motiv pentru care vor creste anemice. Inghesuite fiind, nici lumina nu va fi suficienta, astfel ca se vor alungi si nu se vor putea sustine singure.

seminte germinare galbenele

V-ar putea interesa si:

Cand si cum se taie Bougainvillea

13 plante bune pentru gradini verticale

Inmultirea prin butasi a Muscatelor – ghid pas cu pas

Ce folosim: ingrasaminte lichide sau ingrasaminte solide

 


 

Trimite unui prieten :)

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.