Cat traieste o Orhidee

reinflorirea orhideelor

Trebuie spus de la bun inceput ca, la intrebarea Cat traieste o Orhidee fiecare iubitor de flori poate da propriul raspuns. Si asta pentru ca durata de viata depinde foarte mult de conditiile carei sunt asigurate plantei.
Daca ea primeste o ingrijire constanta corespunzatoare si cat mai aproape de mediul ei natural de viata, Orhideea poate trai cateva zeci de ani. In natura sunt exemplate despre care specialistii spun ca ar avea chiar si 100 de ani.

Ciclul de viata al unei orhidee Phalenopsis este similar cu cel al majoritatii florilor si se compune din sase etape.

Ingrijirea florilor. Prima etapa a ciclului de viata la Orhidee este polenizarea. Acest proces va duce la formarea pastailor cu seminte. Maturarea semintelor se face intr-un interval de la 6 la 8 luni. Pentru a produce flori, planta va consuma energia stocata in frunzele sale, iar acest lucru poate provoca ingalbenirea si desprinderea unora dintre ele. De obicei dureaza aproximativ 3 luni ca o Orhidee sa infloreasca.

Dupa ce florile s-au trecut, Orhideea va dezvolta o multime de radacini, astfel incat sa poata primi nutrientii de care are nevoie pentru a inflori din nou.

Florile de Phalenopsis de obicei dureaza cateva luni, iar in aceasta perioada planta poate fi polenizata din nou. Dureaza de la 9 la 14 luni pentru o Orhidee sa isi finalizeze ciclul de viata.

Cat traieste o Orhidee, ea poate reinflori la fiecare 8-12 luni.

Tineti minte insa, in apartamente, durata de viata, durata de inflorire si frecventa reinfloririi la Phalaenopsis variaza de la o floare la alta. Voi trebuie sa ii oferiti conditii adecvate de lumina, umiditate, caldura si sa o hraniti cu regularitate.

 

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe Facebook. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.

 

V-ar putea interesa si:

Radacinile de Orhidee – care trebuie taiate

De ce cad bobocii de Orhidee

Ce faceti cu tijele de Orhidee dupa inflorire

Cum se transplanteaza Orhideele

 

 

Vanda, o orhidee rara

 


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.