Cum ingrijiti Carciumaresele, tarancutele din gradini

Carciumaresele (Zinnia) impresioneaza prin coloritul foarte viu al florilor. Sunt unele dintre cele mai cunoscute flori anuale de gradina, cu crestere rapida, de pana la un metru inaltime. Sunt plante rustice, modeste, care se adapteaza usor la conditiile oferite.
Pot creste pe orice tip de sol, dar inflorirea este mai frumoasa pe solurile permeabile, insorite, potrivit de umede.
Ingrijirea florilor. Infloreste din iunie pana toamna tarziu, la caderea primelor brume. Daca insa nu primeste apa suficienta in perioadele de seceta va face flori putine, mici si in culori mai sterse.
Carciumaresele sunt insa sensibile la temperaturile scazute.
Cititi si Boala care pune la pamant rasadurile. Caderea plantutelor
Se inmultesc foarte usor prin seminte. Acestea sunt mari si germineaza repede, in 4-5 zile. Germinarea are loc la intuneric, astfel incat trebuie sa fie bine acoperite cu pamant. Este indicat ca semintele sa se planteze direct in gradina la sfarsitul lunii aprilie – inceput de mai.
Rasadurile cresc foarte repede astfel ca dupa 7–10 zile de la rasarire se repica. Intarzierea repicatului conduce la alungirea plantelor, mai ales cand semanatul s-a facut des.
Cititi si Cojile de oua sunt incredibil de bune pentru plante. Studiu stiintific
Rasadurile se ciupesc de 1–2 ori, pentru inducerea unei ramificari mai bogate a plantelor.
V-ar putea interesa si:
Floarea de piatra infloreste numai daca e soare afara
Trandafirul curcubeu Rainbow Sorbet – fiecare floare e unica
Gazania – cum se ingrijeste si se inmulteste
Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE
www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos
Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.
Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.
https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/