Cand si cum trebuie despartiti puii de Sabiuta (Sansevieria)

balcoane fara soare

Sabiuta (Sansevieria) se inmulteste prin drajoni, adica lastari porniti din mugurii situati pe radacini. Planta formeaza in pamant radacini carnoase, portocalii, prevazute cu muguri si radacini embrionare, ramificate, subtiri.

Din mugurii de pe radacini pornesc frunze lanceolate. 

sabiuta

 

Ingrijirea florilor. Drajonii de Sansevieria se desprind de planta mama in momentul cand au 5–10 cm lungime. Diviziunile trebuie sa cuprinda minim 3–4 frunze si radacinile aferente, suficiente cat sa permita micii plantute sa se hraneasca singura. Ei se planteaza individual in ghivece. Aveti grija sa nu raniti planta mama in momentul in care despartiti puii.

E foarte important ca ghivecele in care vor fi plantati individual sa fie pregatite inainte, astfel incat nici planta mama nici puii de Sabiuta sa nu stea prea mult cu radacinile nude, fara pamant. 

Epoca optima de realizare a inmultirii Sabiuta prin drajoni este primavara devreme dupa reluarea vegetatiei.

In afara de asta, planta se inmulteste prin butasire si divizarea tufei. Detalii aveti aici: http://ingrijireaflorilor.ro/trei-metode-de-inmulti-sansevieria/

 

 

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe Facebook. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.

 

V-ar putea interesa si:

Schefflera, Copacul caracatita sau Planta umbrela

Plantele care ridica umiditatea aerului din camera

Cum se ingrijeste Albuca spiralis sau Planta tirbuson

 

VIDEO: 5 dintre cele mai neobisnuite flori din lume

 


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.