Cand si cum se uda cactusii si suculentele

cactusii si suculentele

Udarea cactusilor si a plantelor suculente este partea esentiala a ingrijirii lor. Daca cele mai multe dintre plante pot sa moara rapid in lipsa apei, mai ales in perioadele caniculare, ei bine, la cactusi e invers. Apa in exces ii omoara rapid. De aceea cand si cum udam cactusii si suculentele devin subiecte foarte importante cand vorbim de aceasta categorie de plante.

Cactusii si suculentele provin din zone aride, cu precipitatii putine. De aceea si noi acasa va trebui sa le respectam aceste cerinte. Cactusii stocheaza apa in radacini si tulpini, iar suculentele chiar si in frunze.

cactusi si suculente

Ingrijirea florilor. Cactusii si suculentele se uda numai atunci cand solul este complet uscat nu doar la suprafata, ci si in profunzime. Lasarea solului sa se usuce are rolul de a stimula cresterea radacinilor sanatoase, in adancime.

Cititi si Cum se ingrijeste orhideea dupa inflorire

Cantitatea de apa pe care o dam plantelor variaza in functie de specie. Ca regula generala, suculentele cu frunze groase se vor uda mai rar decat cele cu frunze mai subtiri. Si asta pentru ca plantele cu frunze groase pot retine o cantitate mai mare de apa.

Cititi si Cand si cum se taie Dipladenia (Mandevilla)

Perioada dintre udari depinde si de umiditatea atmosferica. In medie se uda o data la doua saptamani sau la 10 zile in lunile de vara, dar daca atmosfera este foarte uscata se pot uda si saptamanal cu cantitati moderate de apa. Iarna se uda si mai rar, o data pe luna sau la doua luni. Suculentele care ierneaza afara nu se uda deloc.

Cititi si Cactusul de Paste si cactusul de Craciun – asemanari si deosebiri

Excesul de apa poate fi fatal cactusilor si suculentelor. Excesul se vede imediat pe frunze. ele isi pierd culorile si devin sticloase, moi si umede. Partile afectate nu isi mai revin. Puteti incerca sa salvati planta prin taierea si replantarea partilor sanatoase.

Nici pe frunze nu e bine sa ramana apa. Incercati sa o asborbiti cu un servetel pentru ca frunzele si tulpinile pot putrezi usor daca stau in mediu umed.

 

cactusii si suculentele

Putem intalni si situatia in care suculentele sufera din cauza lipsei de apa. In acest caz frunzele se zbarcesc si isi pierd din grosime. Udati pana apa iese prin orificiile ghiveciului, asteptati cateva minute apoi aruncati surplusul. In acteva zile planta isi va reveni. E un semn ca va trebui sa udati la intervale de timp mai scurte.  

Cititi si Muscate cu lastari lungi si flori putine – cauze si remedii

Udarea frecventa si cu cantitati mici nu ajuta plantele. Radacinile vor ramane mici, la suprafata unde vor primi apa de care au nevoie, iar planta va creste mult mai incet.

 


 

Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.