Cand si cum se tunde Hoya

se tunde hoya

Hoya carnosa este o planta cu cresteri mari, in mediul ei natural este o liana care ajunge la multi metri lungime si atunci nu se tunde Hoya. 

In ghiveci va trebui sa ii asiguram un suport pe care sa se catere. De cele mai multe ori in pepiniera este condusa pe cercuri metalice, pe care se incolaceste.  

se tunde hoya

Se poate tine si intr-un ghiveci suspendat, sa atarne. Insa pentru aceasta mai potrivita este Hoya Bella, cu lastari mai subtiri si mai moi. 

Cititi si 10 plante recomandate de NASA si cel mai bun loc din casa pentru ele

Ingrijirea florilor. Ca moment din an, Hoya se tunde dupa inflorire pentru ajustarea formei. Daca sunt cresteri foarte bogate, se poate taia si in februarie.

Atentie mare ce taiati. Ramurile care au inflorit nu se taie. Ele sunt cele care vor produce flori si in anul care vine. Nu trebuie indepartate nici macar florile care s-au ofilit. 

Cititi si 7 ficusi perfecti pentru terase si apartamente

Hoya face parte dintre speciile lemnoase la care se fac butasi cu diferite grade de lignificare. Pentru butasirile destinate obtinerii lotului de plante- mama epoca optima de inmultire este la sfarsitul verii (august) si inceputul toamnei (septembrie).  

Hoya nu raspunde bine la taieri puternice, cum nu suporta nici transplantarile sau schimbarea locului. De aceea e bine sa limitati interventiile asupra plantei. 

sursa foto – gardenbeast.com

Documentare suplimentara despre Hoya

De ce nu infloreste Hoya. 3 secrete sa se umple de flori

De ce cad bobocii de Hoya

Hoya Kerry – frunze in forma de inima

VIDEO AICI :

Trimite unui prieten :)

3 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.