Cand si cum se taie Bougainvillea

floarea de hartie

Bougainvillea este o planta agatatoare viguroasa. Pentru ca ea nu poate sa ramana in gradini pe perioada iernii, trebuie crescuta in ghivece generoase, cu suport solid de care se leaga tulpinile.

Bougainvillea infloreste pe lastarii din anul curent, drept pentru care taierile sunt esentiale pentru asigurarea unei infloriri abundente.

Cititi si Inmultiti corect si cu spor Leandrul

Ingrijirea florilor. E foarte important ca planta sa dezvolte un schelet solid. Acesta se formeaza prin taieri inca de cand planta este tanara. Tulpinile puternice se taie la 30 cm deasupra nivelului solului. Din lastarii care apar se opresc cei mai puternici si se prind de suport.

Dupa taieri, plantele tinere se transplanteaza in amestec de pamant proaspat. Plantele mature se transplanteaza o data la 2–3 ani, dar va trebui in acest caz sa inlocuiti o parte din pamantul de la suprafata vasului.

Cititi si Cum se inmulteste Bougainvillea

A doua serie de taieri se face dupa inflorire. Se taie pana la doua treimi din lungimea initiala cresterile principale. Pentru a preveni supraaglomerarea, se elimina toti lastarii care nu sunt necesari.

Toti lastarii laterali se scurteaza pana la doua-trei noduri pentru a stimula un nou val de inflorire.

Daca nu sunt taiate la timp, plantele cresc incalcite, iar acest lucru poate duce la aparitia bolilor si daunatorilor. In plus, plantele vor inflori mai putin.

V-ar putea interesa si: Ficusul benjamina se poate impleti frumos

 


 

 

Views All Time
Views All Time
3145
Views Today
Views Today
1
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.