Cand si cum se planteaza Daliile, ghid pas cu pas

Daliile nu sunt plante greu de crescut, nici plantarea lor nu este dificila daca urmati cu atentie cativa pasi. Cand cumparati radacini tuberizate de Dahlia (Dalia) trebuie sa priviti foarte atent – fiecare radacina trebuie sa aiba o portiune de colet, acea zona aflata la imbinarea radacinii cu tulpina. La Dalii, mugurii care asigura regenerarea organelor vegetative aeriene sunt prezenti doar in aceasta zona.
Ingrijirea florilor. Inainte de a fi plantate, radacinile se scufunda timp de o ora in solutie de insecto–fungicide, dupa care se trec cu sectiunile prin praf de carbune vegetal.
Daliile se pot planta fie direct in gradini, in luna mai, dupa ce a trecut pericolul brumelor tarzii, fie in ghivece si ladite la sfarsitul lunii martie, iar in luna mai se muta in gradini. In acest fel se devanseaza si inflorirea cu cel putin o luna.
Daliile se planteaza la distante destul de mari, respectiv, 50–60 cm intre randuri si 30–40 cm intre plante pe rand. In groapa se pune o jumatatea de kilogram de mranita inainte de asezarea radacinilor. Radacinile se planteaza la o adancime de 25–30 cm. Atentie la zona coletului de care vorbeam mai devreme, acolo unde se afla mugurii. Ea nu trebuie sa se afle mai jos de 8 cm.
Daca ati plantat radacinile in ghivece, la mutarea lor in gradini trebuie sa udati din abundenta. Udatul se va face astfel incat solul sa fie permanent reavan, in caz contrar planta creste neuniform si florile sunt mici si decolorate.
Cele mai multe Dalii au nevoie de tutori pentru sustinere.
Fertilizarea se face de doua ori pe luna, cu ingrasaminte complexe.
Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe Facebook. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.
https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/
Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.
V-ar putea interesa si:
Dalia, o floare vesela ca o zi de vara
Dalia- cand se scot radacinile si cum ierneaza
Cum tratam Dalia de boala ca distruge frunzele