Cand si cum scoatem florile afara din casa primavara

Perioadele calduroase de mijloc de primavara pot fi inselatoare. Ziua temperaturile urca destul de mult si tendinta este sa credem ca e un moment bun sa scoatem florile afara in balcon, pe terasa sau in curte. Pericolul este noaptea, cand gradele raman doar putine peste zero si florile au de suferit.
De aceea nu e indicat sa scoatem florile afara din casa sau de la locul de iernare decat atunci cand seara tarziu temperaturile nu mai scad cateva zile consecutiv sub 10 grade.
Sa nu scapam din vedere faptul ca daca scoatem florile afara brusc la temperaturi mai scazute plantele pot suferi un soc. Ele au fost tinute intr-un spatiu de confort in ultimele luni unde au avut parte de temperaturi constante iar o diferenta de prea multe grade le poate afecta. De aceea e important, mai ales in cazul plantelor mici, sa le calim, adica sa le obisnuim treptat cu temperaturile de afara.
Cititi si 3 plante magice care apara casa
Ingrijirea florilor. Odata cu mutarea plantelor afara trebuie sa facem si o serie de lucrari de ingrijire. In primul rand verificam radacinile. Daca au iesit prin orificiile ghiveciului atunci e absolut necesar sa transplantam intr-un ghiveci mai mare cu cativa centimetri.
Cititi si Cum combinam plantele in ghiveci
E necesar sa facem si o toaletare a radacinilor, asa cum facem si cu partea aeriana. indepartam cativa centimetri daca radacinile sunt lungi, in felul acesta se vor ramifica si vor hrani mai bine planta. Atensi insa ca sunt specii, cum sunt palmierii, care au radacini sensibile si radacinile lor nu trebuie deranjate in niciun fel, se transplanteaza cu tot cu balotul de pamant.
Cititi si VIDEO & FOTO Plantarea arbustilor cu radacina libera
Sunt cazuri insa unde e nevoie doar de o improspatare a substratului. Planta se scoate cu grija din ghiveci, excesul de pamant se indeparteaza, dar cu grija. Putem pune un substrat universal, cu un ph neutru, in jurul valorii 7, daca stim ca plantele nu au nevoi speciale de sol acid sau alcalin.
De preferat este insa sa transplantam intr-un substrat specific florii respective. Gasiti in magazine pamant de flori special pentru muscate, trandafiri, conifere etc.
Fertilizarea este urmatorul pas pentru a va asigura o gradina plina de flori si sanatoasa. Daca nu aveti prea mult timp sa dedicati gradinii atunci folositi un ingrasamant granulat cu eliberare lenta. Va da plantelor voastre nutrienti cu portia pe o perioada mai mulga de timp. Pe ambalaj aveti indicat timpul in care sunt eliberate substantele nutritive – 2,4,sau chiar 6 luni.
Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE
www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos
Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.
Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.
https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/