Cand bagam ghivecele in casa toamna

Temperaturile de toamna pot fi inselatoare si periculoase nu numai pentru oameni, ci si pentru plante. Ultimii ani au adus temperaturi ridicate, asemanatoare celor de final de vara, cel putin in prima parte a toamnei, asa ca a devenit o problema cand bagam ghivecele in casa. 

Dar tot caracteristice acestei perioade sunt si schimbarile bruste de temperatura. De aceea trebuie sa actionam la timp si sa introducem ghivecele cu plante la adapost inainte ca ele sa devina periculoase. 

scoatem plantele afara

Pentru cele mai multe dintre plantele care ierneaza in loc adapostit pragul il reprezinta temperaturile de 10-12 grade Celsius. Atentie, tineti cont cand bagam ghivecele in casa ca noaptea sunt cu cateva grade mai putin decat ziua, iar diferenta se accentueaza pe masura ce toamna isi intra in drepturi. 

Ingrijirea florilor. Diferenta de temperatura dintre locul unde au stat plantele afara si cel in care vor ierna nu trebuie sa fie mare pentru a nu avea de suferit. Scaderea gradelor in locul unde plantele vor sta peste iarna se face treptat.

Cititi si Ce bulbi se scot toamna din pamant

Exista insa operatiuni pe care trebuie sa le faceti inainte de a duce plantele sa se pregateasca de iernat. Taiati si indepartati frunzele si florile uscate. Tineti cont de necesitatile fiecarei plante atunci cand le alegeti locul de iernat. Cele mai multe dintre ele ierneaza la lumina, dar sunt si unele care intra in repaus profund si pot sta la intuneric. 

Cititi si Plantele care reduc igrasia din casa

Odata ce temperaturile au scazut trebuie redusa si cantitatea de apa. Pentru plantele aflate in repaus relativ e suficient sa udati o data la 2-3 saptamani. Daca tineti plantele in vegetatie, in camera, la temperaturi ridicate, atunci va trebui sa le asigurati si cantitatea necesara de lumina si udari regulate. 

Cititi si 6 plante care infloresc toamna

Este foarte importanta sa observati modul in care plantele se adapteaza noilor conditii. Ar trebui sa stiti ca este normal ca unele sa isi piarda frunzele, total sau partial, daca stau la temperaturi scazute. In primavara, odata cu cresterea temperaturii si a ritmului udarilor isi vor relua cresterea vegetativa. Important este sa le mentineti intr-o stare buna, intr-un loc cu o buna ventilatie a aerului, unde nu dezvolta ciuperci parazite. 

sursa foto coperta pressandjournal.co.uk


Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.