Caldarusele, florile perfecte

Caldarusele (Aquilegia) sunt plante perene erbacee, cu crestere rapida. In doi-trei ani se transforma in tufe bogate de frunze frumos dantelate, trilobate. Din mijlocul lor apar tijele de flori, inalte. Florile au forma de clopotel sau de boneta, de unde si denumirea populara de Boneta bunicii. Au culori din cele mai variate, pot fi simple sau involte.

caldarusa alba

Ingrijirea florilor. Perioada de inflorire se intinde pe mai multe luni. La unele specii, cum ar fi Aquilegia chrisanta yellow queen putem vedea flori ciar si in luna august. Rupeti florile ofilite si udati regulat in perioada calduroasa, pentru a facilita formarea bobocilor si a prelungi viata plantelor.

caldaruse

Caldarusele prefera locurile insorite din gradini, dar tolereaza bine zonele umbrite. Insuficienta luminii face ca planta sa dezvolte frunzis masiv in detrimentul infloririi.

caldarusa rosie

Au nevoie de un substrat bine drenat, nefiind pretentioase in ce priveste calitatea acestuia. Tolereaza la fel de bine pamanturile acide cat si pe cele alcaline, solurile bogate in humus, dar se adapteaza si in zonele mai sarace.

Sunt pretentioase insa in privinta udarii in perioada de inflorire. Iin lipsa unei alimentari constante frunzele se usuca, iar florile cad. Pretentiile fata de umiditate scad o data ce florile s-au trecut. Atentie, nu lasati apa sa balteasca pentru ca vor putrezi radacinile.

caldarusa mov

Se inmulteste prin seminte sau prin despartirea tufelor. Semintele se planteaza in februarie-martie sau in gradina, la inceputul lunii aprilie. Mmai multe despre inmultirea Caldaruselor aflati aici.

Se fertilizeaza toamna, prin imbogatirea pamantului cu ingrasaminte naturale.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe Facebook. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.

 

V-ar putea interesa si

Crinul – metode neconventionale de inmultire

Inmultirea la Iris hollandica si Iris germanica 

Inmultirea petuniilor prin butasi

Ce este perlitul si cum ajuta florile

 

 

 


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.