Caladium umple casa cu frunzele sale in forma de inima

Caladium (Caladium bicolor) vine tocmai din Brazilia si India, dar s-a raspandit cu rapiditate, fiind o planta foarte decorativa prin frunzele sale in forma de inima. Acestea pornesc dintr-un tubercul rotund si sunt subtiri, cu petiolul lung. Sunt colorate foarte variat, cu striuri, puncte si pete in nuante foarte diferite.

Ingrijirea florilor. Caladium are nevoie de un substrat in permanenta reavan, usor, cu multa turba, bogat in humus, cu un pH usor acid. Trebuie sa fie de asemenea foarte bine drenat pentru ca tuberculul nu suporta apa statuta.

calladium alb

Vara, frunzele se pulverizeaza des pentru mentinerea ridicata a umiditatii. Solicita aerisiri frecvente, insa este sensibil la curentii de aer. Temperatura optima in timpul perioadei de vegetatie este 18–22 grade, iar lumina difuza. 

Toamna se raresc udarile pana la intreruperea lor totala pentru a determina plantele sa intre in repaus. Dupa ce frunzele s-au uscat complet, tuberculii se scot din ghivece, se dezinfecteaza cu solutii impotriva insectelor si ciupercilor si se pastrează in turba fibroasa sau rumegus umed pentru a nu se deshidrata. Aveti grija ca pungile de polietilena in care ii puneti sa fie perforate. Iarna, planta intra intr-o perioada de repaus profund, timp de 3 luni. Temperatura optima din timpul perioadei de repaus este de 12–14 grade.

caladium

Caladium se inmulteste prin divizarea tuberculului. Primavara devreme, dupa ce mugurii pornesc in vegetatie, cand lastarii au peste 5 cm, tuberculii se scot si se taie in bucati, astfel incat fiecare fragment sa aiba cel putin un mugure. Tuberculii divizati se trec prin carbune vegetal pentru a preveni infectiile si se planteaza in ghiveci.

Sursa foto: planettanaman.blogspot.com, carycitizen.com, parkswholesaleplants.com

 

V-ar putea interesa si:

Inmultirea prin butasi a muscatelor – ghid pas cu pas
Murraya exotica, floarea care miroase ca portocalul

Peperomia- o tufa mica, dar cu personalitate

Reguli de baza pentru ca Violeta sa infloreasca

 

Inmultirea prin butasi la Trandafirul japonez (Hibiscus)

 


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.