De ce cad bobocii de Hibiscus (Trandafir japonez)

cad bobocii de hibiscus

O problema cu care se confrunta des iubitorii de flori – aparent fara niciun motiv cad bobocii de Hibiscus. Cauzele pot fi multiple, iar daca problemele se remediaza, exista sanse mari sa va bucurati din nou de florile minunate ale plantei.

Ingrijirea florilor. Greu de crezut, dar apa este principala cauza a caderii bobocilor. Atat excesul cat si lipsa apei streseaza planta foarte mult, iar primii care sunt afectati sunt bobocii.

cad bobocii de hibiscus

Vara, planta se uda zilnic. Imediat ce sufera de sete, florile cad, la fel si bobocii, iar frunzele se inmoaie. Daca se intervine la timp, Hibiscusul isi revine. Iarna insa, in perioada de repaus, apa se va administra in cantitati mult mai mici si mult mai rar.

La polul opus, excesul de apa sufoca planta. Capilarele din sol in loc sa fie umplute cu aer se umplu cu apa. Pe termen mai lung excesul de apa duce la putrezirea radacinii. Hibiscusul este una dintre plantele care nu suporta sa stea cu picioarele in apa, cum se spune. Scurgeti apa care a ramas in farfuria ghiveciului la cateva minute dupa ce ati udat si dupa ce planta si-a tras atat cat are nevoie.

Citeste si – Septembrie in gradina – ce se planteaza, ce se taie

De ce cad bobocii de Hibiscus. Daunatorii sunt si ei de vina pentru caderea bobocilor. Cei mai periculosi daunatori pentru Hibiscus sunt paianjenii rosii. Colonizeaza partea dorsala a frunzelor, inteapa tesuturile si se hranesc cu sucul celular. In conditiile in care planta pierde masiv frunze, nici nu se pune problema sa poata sa tina florile, iar bobocii sa se deschida.

Atentie si la atacul Musculitei albe si al afidelor. Paduchii ataca in special bobocii, care cad imediat. Frunzele se contorsioneaza, se gofreaza si cad de asemenea.

Citeste si – Pericol pentru Hibiscus: afidele, musculita alba si fainarea

Temperaturile scazute sunt de asemenea o cauza a caderii bobocilor. In cazul plantelor mai tinere, la 15 grade incep deja fenomenele nedorite- cad bobocii, se vestejesc frunzele. Plantele mature rezista si la temperaturi ceva mai scazute.

Nu in ultimul rand, o planta nehranita corespunzator nu va avea suficiente resurse pentru a-si deschide florile, iar bobocii vor cadea. De aceea, in perioada de crestere, de la inceputul primaverii si pana la mijlocul toamnei, fertilizati planta.

Despre fertilizare cititi aici – Fertilizarea la Hibiscus – cum si cu ce se realizeaza

cad bobocii de hibiscus

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material De ce cad bobocii de Hibiscus si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

 

V-ar putea interesa si

Iarba grasa (Sedum spectabile) – ingrijirea si inmultirea

Cum se ingrijeste Tecoma sau Esperanza

Cum se inmulteste Amaryllis-ul

 


 

Views All Time
Views All Time
1773
Views Today
Views Today
1
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.