Cactusul de Paste si Cactusul de Craciun – asemanari si deosebiri

cactusul de paste si cactusul de craciun

Se intampla adesea sa vad oameni care se bucura ca in mijlocul primaverii le-a inflorit Craciunelul. Ei bine, e vorba despre un alt cactus de padure, foarte asemanator cu cel care infloreste la finalul lunii decembrie. Cactusul de Paste si Cactusul de Craciun se confunda uneori pentru ca au multe puncte in comun.

Ingrijirea florilor. Asemanarile. Atat Cactusul de Craciun (Schlumbergera) cat si Cactusul de Paste (Rhipsalidopsis) sunt originari din America de Sud. Sunt cactusi de frunze, fara spini, numiti si cactusi de padure, pe care in mediul natural ii gasim pe scoarta copacilor- sunt plante epifite.

cactusul de paste si cactusul de craciuncactusul de paste si cactusul de craciun

Ambele plante au tulpinile segmentate si aplatizate, ceea ce in mod normal numim frunze sunt de fapt aceste tulpini. Florile apar in crestaturile din tulpini sau in varfuri. Florile sunt de obicei roz si inflorirea dureaza foarte mult daca planta e bine ingrijita. Hibrizii produsi in ultimii ani au insa si flori albe, rosii, galbene sau violet.

Cititi si Cum se ingrijeste Yucca de gradina (Yucca filamentosa)

Ambele sunt plante de zi scurta, asta inseamna ca au nevoie de perioade lungi de intuneric si temperaturi mai scazute pentru declansarea inductiei florale.

Cititi si 3 plante magice care apara casa

Deosebirile. Principala diferenta dintre Cactusul de Craciun si Cactusul de Paste consta in perioada de inflorire. Rhipsalidopsis incepe sa produca muguri de flori in februarie.

cactusi si suculentecactusul de paste si cactusul de craciun

Cand le cumparati si nu e sezonul de inflorire puteti diferentia plantele dupa forma segmentelor. Schlumbergera are proeminente pe frunze care sunt mai inclinate sau au forma de lacrima. Rhipsalidopsis are muchii rotunjite , dispuse central.

Cititi si Artarul japonez rosu – copacul pitic cu frunzis spectaculos 

Si forma florilor difera la o comparatie atenta. Florile de Schlumbergera sunt tubuloase, cu stamine proeminente. La Rhipsalidopsis florile sunt simplet si au forma de clopotei.

Ca o curiozitate, ambele sunt plante foarte longevive, pot trai si peste 100 de ani.

Ne gasiti si pe:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

INSTAGRAM https://www.instagram.com/ingrijireaflorilor/

TWITTER: https://twitter.com/florilemele

Toate informatiile despre flori sunt pe www.ingrijireaflorilor.ro

 


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.