Bujorii Sorbet: flori irezistibile in culori fondante

bujorii sorbet

Nu poti sa ai Bujorii Sorbet (Paeonia lactiflora ‘Sorbet’) fara sa ii transformi in vedeta gradinii. Cu florile lor mari, de 10 centimetri diametru, duble, cu petale in straturi concentrice iti atrag privirea imediat. Sunt colorati in crem si roz fondant, in diferite nuante armonioase. Florile dureaza in jur de o saptamana, iar cu ingrijiri bune chiar si 10 zile. Indepartati florile si frunzele uscate sau partile plantei care par bolnave sau au murit.

Perioada de inflorire este la sfarsitul primaverii si inceputul verii.

bujorii sorbet

Au tulpini viguriase si frunze verde inchis care pun si mai mult in evidenta florile. Cresc sub forma de tufa, de pana la o jumatate de metru inaltime. Diametrul insa este mai mare, chiar de 90 de centimetri, de aceea daca aveti mai multe plante e necesar sa lasati o jumatate de metru intre ele pentru a permite tufei sa se dezvolate.

Cititi si De ce nu infloreste bujorul dupa ce e mutat

Ingrijirea florilor. Plantati Bujorii Sorbet intr-un sol fertil si bine drenat. Este o planta care nu are pretentii legate de pH-ul solului. Poate fi neutru, acid sau alcalin.

Cititi si Regina Maria si gradinile ei de basm

Este o planta care iubeste soarele, alegeti un loc luminos din gradina pentru el. Se adapteaza si la semiumbra, insa florile nu vor mai fi atat de mari. Udati regulat, dar cu cantitati moderate de apa. Important de asemenea sa nu il lasati sa stea in curent.

bujorii sorbet

La fel ca in cazul toturor bujorilor, nici lui Sorbet nu ii place sa i se schimbe locul. De aceea e de preferat sa ii gasiti de la inceput un loc bun in gradina care sa il puna in valoare si sa il lasati acolo.

Paeonia Sorbet este o varietate hibrid de bujor chinezesc, cu rezistenta crescuta la boli si daunatori. Pentru a preveni aparitia ciupercilor parazite, indepartati toamna orice urma de tulpina veche care ar putea sa putrezeasca.

Cititi si Bolile bujorului – cum le depistam, cum le tratam ca sa salvam planta

Se inmulteste ca orice bujor prin divizarea tufei. Perioada optima pentru a face aceasta manevra este luna august. Detalii despre inmultirea bujorilor aici: Cum se inmulteste bujorul (Paeonia)

V-ar putea interesa si

Transplantarea tufelor – cand si cum se face

5 plante mortale pentru copii, catei si pisici

Vascul – de la planta parazita la simbolul prosperitatii

 

 

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.