Bujorii arbustivi infloresc primii

Dintre speciile de bujor arbustive, cea mai cultivată este Paeonia arborea, o planta care isi are originile in China. Bujorii arbustivi ating chiar si un metru si jumatate inaltime, cu un diametru al tufei de 1 metru. Sunt ramificati in partea de mijloc si in partea de sus a plantei.

Florile sunt foarte mari, cu diametrul de pana la 30 cm, solitare, simple sau duble. Sunt colorate in nuante de rosu, roz sau alb. Pot fi si bicolore. Infloresc inaintea bujorilor erbacei. Florile apar la sfarsitul lunii aprilie – prima jumatate a lunii mai.

bujori arbustivi

Ingrijirea Bujorilor arbustivi are cateva particularitati. Plantati-i in locuri insorite pentru o inflorire abundenta. Poate tolera si semiumbra dar nu in tot timpul zilei. In privinta solului, acesta trebuie sa fie bogat fertil, in humus, cu pH-ul de 6–7.

Foarte important este ca solul sa fie bine drenat, cu umiditate moderata, dar constanta. Un exces de apa este la fel de daunator ca si seceta pentru ca bujorul este foarte sensibil la boli, in special Botrytis. Udatul se va face direct pe sol sau daca este posibil cu picatura, evitandu-se stropirea fruzelor si mai ales a florilor cu apa. 

bujor arbustiv

Exista doua momente critice in privinta udatutului, cand planta are nevoie de cantitati mai mari, fara a lasa apa sa balteasca. Acestea sunt primavara in timpul cresterii vegetative incipiente si a infloririi si la sfarsitul verii, atunci cand are loc inductia florala.

Bujorii arbustivi sunt sensibili la atacul insectelor. Dintre daunatori, cei mai agresivi sunt tripsii, acarienii si melcii. Ii puteti combate cu insecticide si moluscocide pe care le gasiti la fitofarmacii. Dintre boli, cele care produc pagubele cele mai mari sunt putregaiul cenusiu, patarea bruna a frunzelor, rugina, putrezirea bazei plantei, patarea inelara a frunzelor.

 

V-ar putea interesa si:

Murraya exotica, floarea care miroase ca portocalul

Caladium umple casa cu frunzele sale in forma de inima

Tillandsia, Pana roz sau Fiica aerului

 


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.