Bromelia se uda neaparat si in cornetul de frunze

Bromelia are o floare interesanta, cu bractee persistente, colorate in nuante vii. Cea mai cunoscuta bromelie este Aechmea fasciata, care formeaza o rozeta bogata de frunze, asezate in formă de cornet.
Frunzele sunt tepoase pe margine, lungi de pana la 60 cm, colorate in verde–cenusiu, cu dungi albe–argintii. Infloreste in mai–iunie, iar florile sunt colorate in albastru–violet. Ceea ce impresioneaza la Bromelia insa sunt bracteele colorate in rosu sau roz.
Cititi si Cum se separa puii de Bromelia si de ce
Ingrijirea florilor. Temperatura optima pentru bromelii variaza intre 20 si 28 grade. Iarna, temperatura nu trebuie sa scada sub 15 grade. O temperatura a substratului mai mare cu 2–3 garde fata de temperatura din aer stimulaza inflorirea.
Bromelia are nevoie de umiditate atmosferica mare, 80–85 %. Pe langa udarea directa a substratului, cornetul de frunze se va mentine permanent plin cu apa.
Prefera semiumbra si tolereaza bine si umbra, dar in aceste conditii coloritul frunzelor si al florilor isi pierde din intensitate.
Cititi si Leandrul: inmultirea prin seminte
Bromelia are un sistem radicular superficial si foarte fragil, motiv pentru care are nevoie de un substrat foarte usor, poros, bine drenat, cu pH-ul acid. La fel ca si orhideele, bromeliile necesita ghivece cu orificii in peretii laterali. Foarte practice sunt, de exemplu, cosurile din impletituri de rachita.
Bromeliile se inmultesc prin separarea drajonilor care se formeaza la baza plantelor mama dupa inflorire.
Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE
www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos
Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.
Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.
https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/
V-ar putea interesa si:
Lantana, o floare care isi schimba culoarea
Papirusul are nevoie de uniditate mare
Metode neconventionale de a inmulti Anthurium