Bromelia se uda neaparat si in cornetul de frunze

Bromelia are o floare interesanta, cu bractee persistente, colorate in nuante vii. Cea mai cunoscuta bromelie este Aechmea fasciata, care formeaza o rozeta bogata de frunze, asezate in formă de cornet.

Frunzele sunt tepoase pe margine, lungi de pana la 60 cm, colorate in verde–cenusiu, cu dungi albe–argintii. Infloreste in mai–iunie, iar florile sunt colorate in albastru–violet. Ceea ce impresioneaza la Bromelia insa sunt bracteele colorate in rosu sau roz.
Ingrijirea florilor. Temperatura optima pentru bromelii variaza intre 20 si 28 grade. Iarna, temperatura nu trebuie sa scada sub 15 grade. O temperatura a substratului mai mare cu 2–3 garde fata de temperatura din aer stimulaza inflorirea.

bromelia

Bromelia are nevoie de umiditate atmosferica mare, 80–85 %. Pe langa udarea directa a substratului, cornetul de frunze se va mentine permanent plin cu apa.

Prefera semiumbra si tolereaza bine si umbra, dar in aceste conditii coloritul frunzelor si al florilor isi pierde din intensitate.

Bromelia are un sistem radicular superficial si foarte fragil, motiv pentru care are nevoie de un substrat foarte usor, poros, bine drenat, cu pH-ul acid. La fel ca si orhideele, bromeliile necesita ghivece cu orificii in peretii laterali. Foarte practice sunt, de exemplu, cosurile din impletituri de rachita.

Bromeliile se inmultesc prin separarea drajonilor care se formeaza la baza plantelor mama dupa inflorire.

 


 

V-ar putea interesa si:

Lantana, o floare care isi schimba culoarea

Papirusul are nevoie de uniditate mare

Metode neconventionale de a inmulti Anthurium


 

Views All Time
Views All Time
403
Views Today
Views Today
2
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.