Cum ingrijesti bradul de Craciun cu radacina

Trendul ultimilor ani este ca bradul de Craciun sa fie natural, cu radacina pentru a putea fi reintegrat in natura dupa trecerea sarbatorilor de iarna. Nu este insa o operatiune deloc simpla sa il mentineti in viata cateva zile intr-un mediu care lui ii este ostil, desi pentru noi pare unul foarte primitor.
Ingrijirea florilor. In primul rand trebuie sa stiti ca durata medie de viata a unui brad in interior, iarna, este de aproximativ o saptamana. Prin urmare tineti cont de acest lucru atunci cand alegeti momentul in care il impodobiti. Doua zile inainte de Craciun, doua dupa ar fi o perioada rezonabila pentru a nu pune in pericol viata bradului.
Chiar si asa, tineti cont de anumite aspecte. O data cumparat bradul, nu il aduceti direct in casa la caldura de la frigul de afara. Va suferi un soc termic si ii vor cadea acele. Ar trebui sa il obisnuiti cu temperaturile din casa treptat, poate fi tinut pentru o perioada scurta pe un hol unde e mai racoare.
Urmatorul aspect foarte important este sa il tineti departe de o sursa de caldura cum ar fi caloriferul sau soba, care sunt cel mai mare pericol pentru bradul de Craciun.
Cititi si Craciunita, planta sarbatorii Nasterii Domnului. Sfaturi de ingrijire
E important de asemenea ca in locul unde amplasati bradul sa fie lumina naturala cat mai multa.
O data ce ati indeplinit aceste conditii minime, va trebui sa va asigurati ca pomul de sarbatoare este bine hidratat. El va trebui udat zilnic in perioada in care sta in casa. Atentie si la drenaj, aveti grija ca apa sa se scurga din ghiveci. Verificati daca bradul a consumat toata apa pe care i-ati dat-o.
Cititi si Craciunelul, planta care spune Nu ma deranja
Pentru a nu se deshidrata e important sa mentineti si in aer o umiditate ridicata. Pentru asta ar trebui sa pulverizati acele cu apa zilnic. Si mai bun este un spay hidratant special pentru ingrijirea plantelor la ghiveci, pe care il gasiti in magazinele de specialitate. El pastreaza umezeala la suprafata frunzelor, previne acumularea prafului si schimba microclimatul din vecinatatea directa a plantelor. Produsele nu lasa reziduri pe frunze. Instructiunile de folosire difera de la produs la produs, dar in general pentru brad ar trebui sa il folositi o zi da una nu.
Important de asemenea de precizat ca e total interzis ca pe bradutul cu radacini sa pulverizati diverse sprayuri care imita zapada si care se lipesc de ace. Bradul e impiedicat in acest fel sa respire, iar acele se usuca si cad.
Interzis de asemenea este sa aplicati orice fel de fertilizant bradului. El este in perioada de repaus si pornirea in vegetatie in mijlocul iernii asociata cu temperaturile scazute ii va fi fatala.
Cititi si Florile anului 2019
Dupa ce a trecut Craciunul, scoateti cu grija ornamentele din brad astfel incat sa afectati cat mai putin ramurile. La fel cum ati obisnuit treptat bradul cu temperatura din casa, la fel va trebui sa faceti si in sens invers, adica sa il obisnuiti din nou cu temperaturile scazute de afara.
Dupa ce ati parcurs si aceasta etapa, nu aveti decat sa plantati bradul afara, in gradina, intr-un sol acid. Pe Valea Floreiului in judetul Prahova se naste incet Padurea de Craciun, alcatuita din bradutii care au decorat casele de sarbatori.
V-ar putea interesa si
Regina Maria si gradinile ei de basm
Florile care infloresc iarna in casa – prima parte
Florile care infloresc iarna in casa – partea a doua
Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE
www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos
Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.
Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.
https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/