Begonia cu cele mai frumoase frunze

Daca ati crezut ca Begonia va rasplateste numai cu cascade de flori, v-ati inselat. Sunt specii care au frunze superbe, care fac sa paleasca orice floare langa ele.
Ingrijirea florilor. Begonia masoniana este o planta taratoare. A fost numita si Begonia Iron Cross datorita desenului de pe frunze. Acestea au culoarea verde deschis, iar de-a lungul nervurilor sunt patate cu maro–roscat. Multi aseamana zona colorata cu maro cu crucea nazistilor. Frunzele sunt cordiform asimetrice, puternic gofrate. Florile apar vara, sunt mici, alb–verzui.
Begonia metallica face senzatie cu frunzele sale colorate in verde–aramiu cu luciu metalic pe partea superioara si verde–rosietic pe partea inferioara. Este mai inalta decat Begonia masoniana si ajunge pana la 90 cm. Are lastarii si petiolii frunzelor acoperiti cu numerosi perisori mici, matasosi, de culoare alba. Ca majoritatea begoniilor, are frunzele cordiform asimetrice. Florile sunt mici, simple, colorate in roz.
Begonia x rex este o specie hibrida, realizata de horticultori prin incrucisarea mai multor specii. Frunzele sunt colorate foarte variat, in cel putin 3 culori, de la verde intensa la rosu sau argintiu, in degrade. Sunt ovat–cordiforme, asimetrice. Este o planta taratoare, tulpina e scurta, suculenta, fragilă. Ajunge la 25 cm inaltime.
Begoniile cu frunze decorative nu se cresc greu. Se va moderat vara si mai rar iarna. Mare atentie sa nu udati frunzele pentru ca la umezeala excesiva acestea putrezesc.
Are nevoie de un sol acid. Pamantul de la suprafata ghiveciului se inlocuieste in fiecare an cu unul nou, alcatuit din mranita si turba. La 2 ani se schimba intreg pamantul din ghiveci cu unul proaspat. Vara se fertilizeaza de doua ori pe luna.
Sursa foto: whiteflowerfarm.com, plantsrescue.com, plantpoints.com
Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe Facebook. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.
https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/
Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.
V-ar putea interesa si:
Ficus lirata, planta cu frunzele in forma de lira sau vioara
Peperomia, o tufa mica, dar cu personalitate
Cum se ingrijeste Chlorophytum sau Voalul miresei