Azaleea, planta care face si 300 de flori

O azalee inflorita este un spectacol in sine pentru ca pe o singura planta se pot deschide pana la 300 de flori simultan. In zonele de origine, Azaleea poate atinge chiar si 3 metri, dar in apartament rar depaseste o jumatate de metru.

Prin taieri succesive, plantele pot fi conduse ca tufa de lastari ramificata de la baza sau ca un pomisor. Frunzele sunt oval–eliptice, colorate in verde intens, cu perisori mici. Florile sunt mari, simple sau involte. Sunt grupate in buchete terminale, colorate in nuante foarte vii de rosu, roz, alb, galben, portocaliu, violet.

azalee

Ingrijirea florilor. Azaleea are nevoie de substraturi usoare, bogate in turbă sau exclusiv din turba, bine drenate. Este o planta prin excelenta acidofila, solicitand un pH de 4-5. Are nevoie de lumina, dar nu suporta soarele direct. 

Se uda cu apa acida sau apa de ploaie. In timpul cresterii si inflorii substratul se va mentine permanent reavan. In perioada de frig de dinaintea infloririi se uda mai rar. Temperatura optima pentru cresterea vegetativa si inflorire este de 22–25 grade ziua si 16–18 grade noaptea.

azalee

 

La sfarsitul verii are loc inductia florala, adica acel proces prin care mugurii vegetativi aflati in stadiu incipient se transforma in muguri florali. Dupa aceasta perioada e necesar ca plantele sa fie trecute printr-o perioada de doua luni de frig, la 7-8 grade. Inflorirea are loc in perioada de iarna-primavara.

azalee

 

Se fertilizeaza de doua ori pe luna cu ingrasaminte complexe, cu un aport ridicat de azot. Se inmulteste prin butasi si altoire.

 

V-ar putea interesa si:

Coada soricelului rosie, foarte decorativa si usor de crescut

Cum ingrijiti Oenothera (Luminita noptii)

Cum se ingrijeste si se inmulteste Glicina roz

 

Lupinul: 80 de flori pe tija, in acelasi timp


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.