Azaleea de gradina, spectaculoasa daca e plantata in grup

Azaleea de gradina (Godetia, Clarkia, Floarea de satin) impodobeste gradinile din vara pana toamna. Cu petalele ei delicate, colorate in cele mai diverse nuante, Azaleea de gradina poate deveni un punct de atractie mai ales daca e plantata in grupuri.

Cea mai cunoscuta varianta are flori bicolore, in roz si alb.

Este o planta anuala, cu crestere rapida. Nepretentioasa, usor de ingrijit, Godetia poate fi o alegere inspirata pentru orice coltisor de gradina. Godetia traieste pana la primul inghet.

Cititi si Cum se ingrijeste Magnolia in ghiveci

Ingrijirea florilor. Plantati Azaleea de gradina in plin soare. Daca are caldura cat ii trebuie, planta va creste rapid in volum si va forma inflorescente mai multe si mai mari. In perioada de crestere are nevoie de udare regulata. Atentie insa, nu suporta solurile puternic imbibate cu apa.

Substratul de cultura poate fi orice sol de gradina, preferand chiar un pamant nisipos. Singurul aspect de care trebuie sa se tina cont in privinta acestuia fiind gradul de drenare. In cazul solurilor bogate in nutrienti, Godetia are un frunzis bogat si mai putine flori. Fertilizarea nu este necesara decat ocazional si in cantitati mici. 

Cititi si Ingrijirea trandafirilor primavara. Tratament complet

Se inmulteste prin seminte. Specialistii recomanda ca ele sa fie semanate direct in gradina, la sfarsitul lunii martie sau inceputul lunii aprilie. Daca le semanati in casa, e indicat sa le puneti in ghivece de dimensiuni mici. Se transplanteaza apoi rasadurile, cu tot cu substratul din ghivece, fara a scutura radacinile. Masurile se iau pentru ca Azaleea de gradina este foarte sensibila la transplantare.

Cititi si  Cum se inmultesc daliile. 3 metode sigure

Semintele incoltesc dupa o saptamana – doua daca au temperatura necesara (minimum 18 grade).

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.

 

sursa foto: www.etsy.com

V-ar putea interesa si:

Mirabilis – Barba imparatului sau Floarea de la ora 4

Weigela, arbustul potrivit pentru gradinarii cu timp putin

Buddleia davidii, arbustul fluturilor

 


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.