Artarul japonez rosu – copacul pitic cu frunzis spectaculos

artar japonez rosu

Artarul japonez rosu este un arbore ornamental de talie mica, creste cel mult 3 metri inaltime. Este preferat de gradinari pentru ca are o crestere lenta si se poate adapta chiar si in ghivece mari intr-o curte betonata.

Dintre artarii japonezi cel mai spectaculos este cel cu frunzis rosu (Acer Palmatum Atropurpureum). Frunzele sale palmate formeaza o coroana spectaculoasa. La sfarsitul primaverii apar si florile mici, galbene.

artar japonez rosu

Toamna este insa spectaculos acest copac cand frunzele devin rosu-bordeaux. Iarna isi pierde toate frunzele.

Cititi si  Cum se ingrijeste Iasomia, arbustul care parfumeaza gradina

Ingrijirea florilor. Plantati artarul japonez rosu intr-un loc unde beneficiaza de cateva ore de lumina de la soare pe zi. La orele amiezii ar trebui sa nu fie in bataia directa a soarelui pentru ca frunzele se pot arde.

Cititi si  Cum ingrijiti Buddleja davidii, arbustul fluturilor

Se adapteaza bine atat in sol acid cat si neutru sau alcalin cu conditia sa fie bine drenat si bogat in humus. Udati regulat si nu lasati pamantul sa se usuce prea tare intre udari.

Fertilizati primavara si toamna. Artarul japonez este o planta foarte rezistenta la daunatori si la poluare, ceea ce il face un client ideal pentru gradinile mici din orase.

artar japonez rosu

In perioada cat planta e tanara este sensibila la temperaturile extreme din timpul iernii. De aceea trebuie protejata daca e plantata in gradina, iar daca este in ghiveci e de preferat sa fie mutat intr-un loc adapostit si sa fie protejate inclusiv radacinile.

Cititi si Clerodendron thompsoniae – ingrijirea si inmultirea

In perioada de repaus se pot face taieri pentru pastrarea formei coroanei.

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

Transplantarea tufelor – cand si cum se face


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.