Arborele banilor (Pachira) aduce norocul in casele noastre

Cunoscuta si ca Arborele banilor sau Copacul norocului, Pachira (Pachira aquatica) este o planta tropicala originara din zonele mlastinoase din America Centrala si de Sud. In mediul natural poate ajunge la 18 metri inaltime si face un fel de nuci care pot si gatite si mancate.

Pachira este crescuta insa cu succes ca planta de interior, unde dezvoltarea ei tine de marimea ghiveciului in care este plantata.

pachira 1

Ingrijirea florilor. Udati o data la 7 – 10 zile, punand atata apa incat sa mentineti solul umed, nu ud. Folositi un ghiveci cu gauri prin care sa se scurga apa si niciodata nu lasati apa sa balteasca.

Tineti planta intr-un loc unde soarele nu bate direct, in caz contrar frunzele vor suferi arsuri. Invartiti ghiveciul in fiecare saptamana astfel incat toate partile sa primeasca lumina suficienta. In timp ce planta tolereaza semiumbra, lumina intensa poate dauna plantei. Fertilizati planta o data pe luna, primavara si vara, cu ingrasaminte complexe cu o formula NPK 12-12-12 sau 20-20-20.

pachira_indoors

Arborele banilor se inmulteste prin butasi si seminte. Inmultirea prin butasi se face primavara. Semintele se pot preleva din fructul plantei, dupa ce acesta s-a copt. 

Traditia spune ca, pentru a aduce norocul in casele noastre, tulpinile de Pachira trebuie impletite cate sapte.

Sursa foto: mgonline.com

V-ar putea interesa si:

Planta de cauciuc – toxica, dar exotica

Calathea, o planta spectaculoasa pentru zone semi-umbrite

Vrisea face o singura floare si moare

 

De ce se usuca frunzele Palmierului Areca

 


 

Views All Time
Views All Time
936
Views Today
Views Today
2
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.