Apa in care ai fiert orez, ingrasamant foarte bun pentru plante

Apa de orez studiata de specialisti este cea in care a fiert orezul. Studiul stiintific a fost realizat de una dintre cele mai prestigioase universitati dintr-o tara asiatica unde se consuma mult orez – Departamentul de Agrotehnologie, Facultatea de Agricultură a Universitatii Riau, Indonezia. 

Concluzia specialistilor a fost ca apa de orez poate ajuta mult plantele si stimuleaza productia de flori. 

petunii curgatoare cu sute de flori

Masuratorile au indicat faptul ca apa strecurata ramasa dupa fierberea orezului este mai bogata in nutrienti decat cea care ramane dupa spalarea orezului. 

Ce contine apa de orez

  • proteine
  • calciu (Ca)
  • fosfor total (P)
  • fier (Fe)
  • zinc (Zn)
  • potasiu (K)
  • tiamina
  • riboflavina
  • niacina
  • amidon

Cititi si Plantele care oxigeneaza si noaptea camera

Apa de orez este un produs suta la suta ecologic obtinut prin fierberea orezului in apa timp de aproximativ o jumatate de ora si strecurarea lui. 

= Ajuta la cresterea plantelor

= Stimuleaza bacteriile sanatoase din sol

= Este gratuita 

= Ajuta la cresterea productiei

Alte cercetari, efectuate tot in Indonezia, au indicat faptul ca atunci cand este combinata cu apa de cocos, stimuleaza germinarea semintelor si dezvoltarea aparatului foliar. 

Plante precum salata verde, mustarul, spanacul, tomatele, vinetele pot fi beneficiarii acestui stimulent natural. 

Ingrijirea florilor. Recomandarea specialistilor asiatici este ca produsul sa fie folosit ca alternativa la apa o dată la 2-3 saptamani, pentru cele mai bune rezultate.

Apa de orez este un stimulent foarte bun pentru cresterea frunzelor. Adaugati solutia intr-un pulverizator si stropiti frunzele cu un jet fin pe abmele fete. Faceti aceasta operatiune dimineata sau seara, astfel incat plantele sa poata sa absoarba nutrientii o data cu apa. 

Cititi si Cum folosim aspirina in gradina pentru plante sanatoase si pline de flori

Precautii la utilizarea apei de orez

Asigurati-va ca este la temperatura camerei, astfel incat sa nu distruga bacteriile din sol.

Evitati udarea excesiva, deoarece poate duce la putrezirea radacinilor si la ingalbenirea frunzelor. 

VIDEO

Trimite unui prieten :)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.