Anthurium: frunze galbene, zbarcite, maronii

anthurium

Frunzele sunt o carte de vizita pentru sanatatea plantei. Aproape orice problema are planta se va vedea imediat pe frunze. Problemele sunt diferite in functie de modul in care arata frunzele. Vorbim acum despre frunzele de Anthurium si cateva dintre problemele cel mai des intalnite.

Ingrijirea florilor.

anthurium

  1. Frunze galbene

Daca frunzele se ingalbenesc, cel mai probabil Anthurium a fost udat in exces. Pentru ca ritmult udarilor depinde mult si de umiditatea din aer si de temperatura, e greu de stabilit un interval exact la cre se uda planta. Cel mai indicat este ca, inainte de udare, sa se verifice substratul. Puneti apa plantei numai daca se simte uscat la suprafata.

anthurium

  1. Frunze zbarcite

Daca frunzele s-au incretit inseamna ca Anthurium nu a primit suficienta apa si sufera de sete. Nu exagerati insa cu apa in momentul in care ati descoperit aceasta problema. Dupa ce ati udat, asteptati ca planta sa isi traga toata apa de care are nevoie si apoi aruncati ceea ce s-a strans in farfurie. De principiu, Anthurium are nevoie cam de o jumatate de cana de apa pe saptamana pe timpul iernii. Vara udarile depind mult de temperatura si umiditatea la care este expusa planta.

anthurium

  1. Frunze uscate pe margini

Daca varful frunzelor si marginile sunt maronii si uscate inseamna ca avem de-a face cu arsuri de la soare. Pentru a remedia situatia mutati planta de langa geam, daca sta in casa, sau plasati ghiveciul intr-un loc cu lumina filtrata pe balcon, terasa sau in curte.

  1. Frunzele cresc in exces si devin galbene

Este un semn ca planta a primit azot in exces. Este un element care ajuta la dezvoltarea frunzisului, dar daca e prea mare cantitatea de azot planta se dezechilibreaza. In acest caz opriti fertilizarea si dati pentru un timp numai apa plantei. Gasiti in magazinele de specialitate ingrasaminte speciale pentru Anthurium, cu o formula care va ajuta planta exact asa cum trebuie.

anthurium

  1. Flori care raman verzi

Ne mai putem confrunta cu situatia in care planta face flori, dar acestea raman verzi si nu mai cresc. Este din cauza deficitului de lumina. Mutati planta intr-un loc unde primeste mai multa lumina, dar nu soare direct.

  1. Frunzele afectate se elimina

E important sa inlaturam frunzele care au fost afectate. Tesuturile moarte nu isi mai revin. E si inestetic si se poate crea un mediu propice dezvoltarii daunatorilor. Daca inlaturati frunzele, planta va avea mai multe resurse sa hraneasca florile care vor deveni mai frumoase.

 

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

 


 

 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.