Amanuntul esential fara de care Strelitzia nu infloreste

strelitzia

Strelitzia reginae este una dintre cele mai spectaculoase flori. Poate atinge chiar si doi metri inaltime si infloreste din septembrie pana in aprilie-mai. Planta creste sub forma de tufa bogata, cu frunzele foarte mari. Anual, planta formeaza 1–4 lastari noi la marginea tufei.

Florile sunt alcatuite din 3 sepale portocalii si 3 petale albastre. Ele sunt reunite cate 5 pana 10 intr-o inflorescenta asemanatoare unui cioc de pasare care se numeste carena.

strelitzia

Ingrijirea florilor. Strelitzia are nevoie de temperaturi de 25–35 grade si o umiditatea aerului de 70–80 % pentru o crestere si inflorire optima. E putin pretentioasa fata de lumina, poate inflori si in conditii de lumina difuza. In schimb are nevoie sa fie udata abundent.

Aveti grija insa ca apa sa nu balteasca in ghiveci pentru ca radacinile putrezesc rapid.

strelitzia

Cititi si Hoya macgillivrayi – Cum se ingrijeste Hoya de culoare sangerie

 

bird-of-paradise-flower-659052_1280

 

Cel mai importat lucru fara de care Strelitzia nu infloreste este perioada de repaus relativ prin care trebuie trecuta planta. Vara, in iulie-august, se uda putin si rar, doar atat cat sa nu se usuce de tot pamantul. Frunzele nu cad in acesta perioada, ele trebuie pulverizate cu un strat fin de apa.

La sfarsitul repausului planta trebuie fertilizata cu ingrasaminte minerale complexe.

V-ar putea interesa si

Passiflora, inmultirea prin butasu in 5 pasi simpli

Cum se ingrijeste Leandrul de Muntenegru (Asclepias curassavica)

Dendrobium, o orhidee care se bate cu Phalenopsis la popularitate

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

 


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.