Aloe – usor de crescut si cu multe beneficii

Plantele de Aloe se cresc usor, sunt un bun incept pentru cei care se apuca acum de gradinarit. Pot fi de diferite marimi si forme, iar multe dintre ele au rozete fara tulpini, din frunze carnoase.

Locul cel mai bun pentru giveciul cu Aloe este pe un pervaz, acolo unde are si lumina solara. Vara suporta foarte bine soarele direct, iar in timpul iernii tolereaza temperaturi de pana la 10 grade ziua si chiar ceva mai scazute noaptea.

aloe

Se uda temeinic cand compostul incepe sa se usuce. Iarna se uda rar, cam o data pe luna. Nu e nevoie sa pulverizati frunzele.

Rasaditi primavara cand este necesar si transferati planta intr-un ghiveci cu un numar mai mare, putin adanc.

Cea mai cunoscuta din aceasta familie este fara indoiala Aloe vera, o planta cu multiple intrebuintari in medicina si cosmetica. O recunoasteti dupa rozetele laxe de frunze cu inaltimea si diametrul de pana la 60 cm. Frunzele sunt lineare, carnoase, suculente, verzi–cenusii, cu dinti albiciosi pe margine.

aloe floare

O specie mai mare este Aloe arborescens, o planta cu port arbustiv, cu tulpina cilindrica, de culoare gri. Frunzele sunt alungite, mult ingrosate, foarte carnoase, suculente, flexibile, cu marginile dintate. Poate atige chiar si un metru inaltime in apartamente, in timp ce in zonele de origine ajunge la 4 metri.

Plantele mature fac si flori, la sfarsitul primaverii si inceputul verii. Florile sunt tubuloase, rosii, grupate in inflorescente.

 

Te-ar putea interesa si: 

Sansevieria cylindrica, sabiute de peste un metru lungime

Cum se ingrijeste Voalul miresei

Bromelia se uda neaparat si in cornetul de frunze


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.