Alocasia, planta cu frunze ca sageata

Alocasia este o planta care cu siguranta va atrage toate privirile daca o veti avea in casele voastre. Tulpinile drepte se termina cu frunze enorme de pana la 60 cm, in forma de sageata, cu nervuri albe.

Originara din Asia tropicala, Alocasia creste sub forma de tufa de maximum un metru inaltime si infloreste rar daca e crescuta in apartamente.

alocasia frunza

Ingrijirea florilor. Este o planta care iubeste lumina puternica, dar va trebui sa o feriti de razele directe ale soarelui care pot arde frunzele. Iarna ar trebui tinuta intr-o zona semiumbrita. In directa legatura cu lumina este si temperatura.

Cititi si Cum se ingtrijeste Jalesul de gradina

Fiind o planta care provine din zonele tropicale, Alocasia iubeste si caldura. Nu lasati temperatura sa scada sub 21 de grade vara si sub 18,5 grade iarna.

Planta are nevoie de o umiditate ridicata atat in sol cat si in aer. Pulverizati frunzele des si mentineti compostul umed in permanenta. Iarna se uda foarte putin. Nu udati cu apa prea rece pentru ca pe frunze vor aparea pete maronii.

Cititi si Cum cresteti acasa echinaceea pentru decor si pentru ceai

In fiecare primavara mutati planta intr-un ghiveci cu un numar mai mare. Completati cu compost proaspat pe margini si deasupra. Tot atunci puteti desparti tufele mature pentru a inmulti planta.

Alocasia_micholitziana_'Frydek'

Cea mai spectaculoasa este Alocasia sanderiana cu frunze verde metalic cu marginile taiate in zig-zag. Mai intalnita in florarii este insa Alocasia amazonica cu frunze mai inchise la culoare, contrastand puternic cu nervurile albe pronuntate.

Cititi si 3 plante magice care apara casa

Atentie cand umblati cu planta, seva frunzelor este otravitoare. Spalati-va pe maini de fiecare data cand umblati cu ea. Evitati amplasarea in incaperi cu accesul facil al copiilor sau al animalelor de casa.

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

 

V-ar putea interesa si:

Cum ingrijiti Incarvillea, Gloxinia de gradina

Cum cresteti Gulan, planta nemuririi

Pyracantha, alegerea ideala pentru acoperirea unui perete

 

Cele mai bune ingrasaminte naturale pentru florile tale


 

 

V-ar putea interesa si:

Cum ingrijiti Incarvillea, Gloxinia de gradina

Cum cresteti Gulan, planta nemuririi

Pyracantha, alegerea ideala pentru acoperirea unui perete

 

Cele mai bune ingrasaminte naturale pentru florile tale


 

Trimite unui prieten :)

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.