Aglaonema, campioana locurilor intunecate din casa

aglaonema

Aglaonema face parte din categoria foarte mica a plantelor care se pot dezvolta cu lumina foarte putina. Poate sta in spatii inchise precum holuri sau camere fara soare direct. De altfel , razele soarelui distrug frunzele. 

Este prin excelenta o planta decorativa prin frunze, insa daca are conditii prielnice va inflori. Floarea nu este una spectaculoasa, seamana cu cea de Spathiphyllum. Frunzele sunt mari, lucioase si frumos colorate. La cele mai multe dintre soiuri sunt bicolore, verde cu nuante de argintiu.

aglaonema

Ingrijirea florilor. In multe privinte ingrijirea plantei se aseamana cu cea de la Spathiphyllum. Ambele plante se dezvolta bine la lumina buna, dar indirecta si rezista si in zone mai putin luminate, cu un plus la acest capitol pentru Aglaonema.

Aglaonema este originara din zonele calde si umede are nevoie cantitati mari de apa, atat in substrat cat si in aer. Pentru a mentine umiditatea ridicata substratul trebuie udat des iar frunzele pulverizate in mod repetat. 

Apa cu care se uda trebuie sa fie la temperatura camerei, in cazul in care este mai rece planta poate suferi un soc si frunzele cad. 

Cititi si De ce cad bobocii de Hoya

Fiind o planta tropicala, iubeste si caldura. La temperaturi mai mici de 10 grade frunzele de la baza se inmoaie si cad.

Plantati Aglaonema intr-un substrat poros si bine drenat. Prefera un sol acid, la fel ca majoritatea plantelor care provin din zonele calde. 

Cititi si Flori multe cu solutia de drojdie. 2 retete

 Vara, in perioada de crestere, se fertilizeaza la doua saptamani cu ingrasaminte pe baza de azot pentru plante decorative prin frunze. 

In restul anului se fertilizeaza o data pe luna, cu exceptia perioadei de iarna cand planta intra intr-un repaus relativ. Scadeti temperatura cu cateva grade si permite solului sa se usuce usor intre udari. 

Documentare suplimentara

10 plante recomandate de NASA si cel mai bun loc din casa pentru ele

Ce plante cresc in casele cu lumina putina

Clasificarea plantelor in functie de lumina

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.