Agave – infloreste o data la 30 de ani si apoi moare

Plantele de Agave a fost numite plantele secolului pentru ca multa vreme s-a crezut ca infloresc doar o data la 100 de ani. Ceea ce nu e adevarat. Plantele infloresc greu, e adevarat, uneori chiar si dupa 30 de ani. Dupa ce infloresc ele mor.

In zonele de origine plantele pot atinge 2 metri inaltime si 3 metri in diametru. In conditii de apartament vor ajunge la aproximativ un metru, dar chiar si asa sunt greu de crescut intr-un spatiu mic.

agave marginata

Agavele impresioneaza prin frunzele mari, suculente, rigide ce formeaza o rozeta. Ele se termina cu un spin puternic, de culoare maro. Marginile frunzelor sunt, de asemenea, prevazute cu spini scurti, tari.

Plantele de Agave suporta foarte bine soarele direct din timpul verii. Daca vara o tineti in gradina ar trebui sa o mutati in ghivece spatioase odata ce temperaturile incep sa scada. Agavele nu suporta sa stea la mai putin de 10 grade. Nu suporta apa care balteste si care duce la putrezirea radacinilor.

Agavele se inmultesc prin drajoni, la fel ca si Aloe. Radacinile plantei au muguri adventivi din care pornesc lastari numiti drajoni care formeaza partea vegetativa aeriana.

gradina botanica

Cea mai cunoscuta este specia Agave americana, o planta pe care o vedem des in filmele americane. Varianta clasica este de culoare verde glauc, dar exista si doua varietati colorate: Agave americana marginata cu frunze verzi cu margini galbene si Agave ameriana mediopicta cu frunze crem cu margini verzi.

In Mexic se cultiva si o specie numita Agave tequilana din care se prepara tequila.


 

Views All Time
Views All Time
495
Views Today
Views Today
1
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.