Aer curat si sanatos in casa cu ajutorul plantelor

aer curat

Medicii pun mare accent pe un aer curat din locuinte mai ales in aceasta perioada. Aerul curat e vital, in conditiile in care specialistii au atras atentia ca intr-o atmosfera poluata pericolul de contaminare cu virusi e mai mare. 

Plantele, indeosebi cele decorative prin frunze, deci cu limbul mare, ajuta la purificarea aerului si reduc substantele toxice din casa. Specialistii au si o explicatie: ele elibereaza mai mult oxigen si au abilitatea unica de a absorbi si anihila particulele daunatoare din mediu inconjurator. In plus, au si avantajul ca elibereaza oxigen inclusiv noaptea.

E vorba de particulele de pe haine, mobila, covoare, tapet. In acelasi timp, aceste plante aduc un raport ridicat de umiditate in locuinte, prin procesul natural de evaporare. Cercetarile facute de specialisti au demonstrat ca multe plante de casa pot elimina pana la 87% din cantitatea de toxine din aer. 

Cititi si Cand si cum se taie Dipladenia (Mandevilla)

Ingrijirea florilor. Inconjurati-va in casa de plante benefice pentru a avea aer curat, paleta e larga si aveti de unde alege: ferigile, Dracena, ficusul, Crinul pacii, Crotonul, Sansevieria, Monstera Deliciosa, iedera, Filodendronul, Pothos etc.

Ferigile sunt printre plantele care elimina toxinele din aer cel mai eficient. Sunt multe specii, aveti in materialul de mai jos detalii despre trei dintre ele.

Cititi si Plantele care elimina toxinele din aer

Sansevieria se afla de asemenea pe lista specialistilor NASA care au realizat studiul despre plantele care purifica cel mai bine aerul. Este una dintre cele mai eficiente plante in filtrarea formadelhidei. Aceasta substanta toxica se gaseste in diferite produse de curatenie si cosmetice, in lacurile si vopselele de pe mobila. Daca locuiti intr-o zona unde este trafic intens si sunt noxe sau intr-o casa unde se fumeaza e musai sa aveti Sansevieria.

Cititi si Gradinaritul, cea mai sanatoasa activitate! Si in vremea pandemiei!

Campion la curatarea aerului este Spathiphyllum sau Crinul pacii. Este util in dizolvarea multor toxine din aer precum benzenul pe care il regasim in casa in vopsele, lacuri, în produsele de curatat, sapun lichid, cauciuc si in fumul de tigara. Aceasta substanta e deosebit de periculoasa, produce dificultati respiratorii, iar pe timp indelungat poate provoca leucemie. Pentru Spathiphyllum dormitorul este locul ideal pentru ca planta iubeste locurile semiumbrite. Pentru a o ajuta si a o face mai eficienta in actiunea ei de curatare a aerului pe care il respiram, e bine sa ii stergem regulat frunzele de praf, la fel ca si in cazul Sansevieriei.

Cititi si Cum cresteti pomul cu miniportocale (Kumquat) in ghiveci

Pothos sau Scindapsus creste rapid si ajunge chiar si la 5 metri lungime. Cu el in camera sigur aveti aer curat si sanatos. In conditii de umiditate atmosferica ridicata, plantele au o evolutie spectaculoasa. Din acest motiv, e bine sa pulverizati frunzele in tot timpul anului.

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.